www.car.cz
 

Po třech závodech půstu Kuba Smrž veze od protinožců pěkné 3 světové body.
     16.10.2005 19:49 - tisková zpráva


Na hlavu postavené tři body

Po třech závodech půstu si Kuba Smrž přibalil na cestu od protinožců domů 3 body.

Po celý víkend nebylo nastavení Hondy týmu Molenaar takové, jak by si jezdec hájící české barvy přál. A tak po té co vyzkoušel v dnešním warm upu poslední možné úpravy, které měly vést ke zlepšení, nechal mechaniky před závodem nastavení celého motocyklu skoro až od základu změnit. Riskantní krok se tak zúročil ve třech dalších započítávaných bodech do celkové tabulky, které Kuba Smrž vybojoval v 27 kolovém závodě.

Úvodu však vévodil velmi vydařený start, který posunul českého jezdce z devatenácté příčky startovního roštu směrem k bodované patnáctce. Následná stíhačka Itala Corsiho na tovární Aprilii a Brita Daviese pak byla jen z poloviny úspěšná. Pár kol před cílem Kubu dojel Dirk Heidolf a oba se přetahovali o třinácté místo, respektive po vypadnutí Japonce Sekiguchiho v posledním kole o místo dvanácté. Kuba duel o pouhých 0,034 sekundy prohrál.  

Jakub Smrž:  „Do warm upu jsme udělali změny, které jsme plánovali, ale bylo to ještě horší než včera. Takže ve zbývajícím krátkém čase před závodem se překopala motorka celá znova. Byl to celkem risk, ale nebylo co ztratit a musím říct, že se to nakonec i vyplatilo. Měl jsem velice dobrý start, určitě prozatím nejlepší v letos a po prvním kole jsem tak projel na 15. místě.

Stahoval jsem Corsiho a Daviese a když jsem byl na nich, špatně jsem si podřadil, čímž jsem opět ztratil kontakt. Corsiho se mi podařilo pak dojet a předjet, ale Daviese už bohužel ne a neustále mi po pár desetinkách ujížděl. Něco po polovině závodu mi začala klouzat zadní guma a tak mne začal dojíždět Němec Heidolf, s kterým jsme si v posledních kolech několikrát vyměnili pořadí.

Poslední kolo jsem jel za ním a v cílové zatáčce jsem ho dojel na vzdálenost několika centimetrů, ale na výjezdu jsem ho neměl kudy předjet. Musel jsem lehce ubrat, čímž jsem ztratil otáčky a už mi nevyšlo předjet ho před cílovou páskou. I tak jsem ale velice spokojený, protože jsem po dlouhé pauze bodoval a celý víkend nás provázely veliké problémy.“

Pořadí v cíli:
1   Daniel PEDROSA      HONDA     
2   Sebastian PORTO     APRILIA
3   Jorge LORENZO       HONDA
4   Hector BARBERA     HONDA
5   Andrea DOVIZIOSO  HONDA
….
13 Jakub SMRŽ                   HONDA     ztráta na prvního v cíli / - 1.08,830 min/   


 
 
Fotogalerie:   Labská rallye 2005, Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose