www.car.cz
 

Antonín Charouz odpovídá na téma janiš a DTM
     tisková zpráva


Antonín Charouz Q&A
manažer jezdce Jarka Janiše

Co znamená Jarkovo angažmá v DTM z pohledu jeho další kariéry?
Domnívám se, že mu v prvé řadě zajistí další jezdecký růst. Celou situaci je třeba posuzovat ze všech pohledů. Samozřejmě, jsou teorie, že po usednutí do cestovního vozu jezdec končí s formulemi. Já však tento názor nezastávám a závody v kvalitním šampionátu mohou pomoci jezdci dále nahoru. Vždyť si stačí připomenout příklady Michaela Schumachera a Marka Webbera, kteří nejsou osamoceni.

V cestovních či sportovních vozech závodili třeba i Heinz-Harald Frentzen, Ricardo Zonta a Juan Pablo Montoya. Domnívám se, že DTM je letos lepší varianta než jet F3000, která po této sezoně končí a příští rok se pojede formule 2. Jarek potřebuje testovat, u Rosberga k tomu bude mít hodně příležitostí a také spojení s Mercedesem je pro něj daleko lepší.

Jarek pojede za tým Rosberg, můžete objasnit, jaké jsou smluvní vztahy?
Rosberg je oficiálním partnerským týmem Mercedesu. My máme smlouvu přímo s Mercedesem a o startech v týmu Rosberg rozhodlo to, že ho chtěl přímo Keke Rosberg. Já jsem samozřejmě rád, protože Keke je můj osobní přítel.

Může Jarek letos startovat i v jiných šampionátech, nebo se bude soustředit výhradně na DTM?
Chceme se soustředit jenom na DTM, to je jednoznačná priorita. K případným startům v jiných závodech je zapotřebí souhlas Mercedesu. Není to vyloučeno, ale je nutný souhlas.

Startovní pole bude díky změně strategie při výběru konstrukce vozů velmi pestré. Co od Jarka očekáváte?
Měl by skončit mezi nejlepšími jezdci s loňskými vozy.

Co pro vás znamená konání závodu DTM v České republice?
Je to splnění našeho cíle, o který jsme dlouho usilovali. Závody DTM se po svém obnovení bleskově vypracovaly mezi nejoblíbenější motoristické podniky v Evropě a lákají stále více kvalitních jezdců. Letošní jezdecké pole je ještě kvalitnější než v minulosti, což slibuje vynikající podívanou. Mnoho lidí mě říkalo, že je nemožné, aby se u nás DTM jelo a proto jsem rád, že se nám to spolu s brněnskými pořadateli podařilo.

Vždyť ne nadarmo se říká DTM "formule jedna Cestovních vozů" a diváci se mají na co těšit. Pokud jde o zařazení Brna do kalendáře, velmi důležitou roli hrály i starty českého jezdce. Ze strany ITR bylo podmínkou, aby tam jel český jezdec, což je díky Jarkovu angažmá splněno. Věřím, že závod budou sledovat zaplněné tribuny.


BPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose