www.car.cz
 

Jarek Janiš znovu v italském Missanu na pole position
     22.10.2005 19:58 - tisková zpráva


Jarek Janiš rázně vykročil za potvrzením pozice vicemistra v italském šampionátu formule 3000, do závěrečného závodu v Misanu odstartuje z prvního místa.

Český jezdec přitom v Misanu nikdy předtím nejel, ale okruhu přišel rychle na chuť a hned v pátečním prvním tréninku zajel nejrychlejší čas. Ranní sobotní kvalifikace byla trochu loterií, protože se začalo na vlhké trati, která postupně osychala. Janiš v ní zajel třetí čas, měl přitom štěstí v neštěstí.

Alex Ciompi totiž nedobrzdil před jednou ze zatáček a narazil do Janišova vozu, který střet přestál bez větší pohromy, ale nebyl stoprocentní. Ve druhé kvalifikaci, která se už jela na suchu, pak Janiš dokázal porazit všechny soupeře včetně již jistého šampiona Lucy Filippiho. Po Monze je to druhý Janišův pole position v řadě.

Jarek Janiš:Zatím se nám tady daří, včera jsem byl nejrychlejší v prvním tréninku a dnes to potvrdil ziskem pole position. Pro jezdce je to hezký okruh, jsou tady rychlé zatáčky a trať má dobrou přilnavost, takže jízda je vcelku fyzicky náročná.

Dopoledne jsem byl překvapen třetím časem, protože jsem ho zajel s poškozeným vozem, Ciompi do mě předtím najel v jedné ze zatáček a ohnul mi tyč řízení. Odpoledne byl vůz perfektní a podařilo se mi dobře načasovat mé kolo. V Monze se nám nepodařilo v závodu správně nastavit tlak v pneumatikách, doufám, že tady se to povede. Je to však hodně ošidné, počasí se mění každou chvíli.

Výsledky naleznete v příloze.

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Mostecké trucky 2005, doprovodný program, archiv pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose