www.car.cz
 

Korsika: sedmá příčka po druhé etapě pro Martina Prokopa
     23.10.2005 07:47 - tisková zpráva


Po osmi rychlostních zkouškách Korsické rally figuruje posádka Martin Prokop - Petr Gross na sedmém místě klasifikace juniorského šampionátu.

 

Martin Prokop prožíval při premiérovém startu na tratích francouzského ostrova doslova očistec. "Rally 10000 zatáček", jak se korsické soutěži přezdívá, je náročným testem jak posádky tak i soutěžního vozu. O tom se mohl jihlavský mladík přesvědčit hned v první sekci, kde se u jeho ignisu opět ozvaly na dvojici dlouhých vložek problémy s brzdami.

 

To však byla jediná technická „ztráta“ týmu Jipocar Racing, časovou přičítal Martin Prokop na vrub chybějícím zkušenostem. "Domnívám se, že nemám problém s jízdou na rychlých úsecích, což potvrdila i Barumka. Ale Korsika nabízí úplně něco nového, co jsem doposud nikdy nejel. Mám problém najít vhodnou stopu a tedy i rytmus. Musím pochopit zákonitosti této trati a s tím spojeného odlišného jízdního styly. Díky tomu jsou časové odstupy takové jaké jsou. Každý odjetý kilometr této trati je pro mě obrovskou školou. Proto jich zde chci absolvoval co nejvíce. Proto to nebude o nějakém útočení," komentoval úvod soutěže Prokop.

 

Posádka Prokop - Gross dokladovala svá slova při druhých průjezdech, kde se jí podařilo výrazně zrychlit (téměř o sekundu na kilometr), ale na lepší než devátou pozici juniorské klasifikace to po první etapě nestačilo.

 

Druhý den probíhal u české dvojice v podobném duchu. Na první z dvojice zkoušek se při druhém průjezdu dokázala zlepšit o neuvěřitelných 37 sekund. Na nadále suchých tratích se díky problémům soupeřů posunula na sedmé místo klasifikace JWRC, bohužel neudržela za sebou Rautenbacha. „Porážka od něj mrzí, ale má tady nové auto a to je znát. Vložky druhého dne byly ještě techničtější, prostě jak se tady říká z rohu do rohu. Na řadě míst zkouším hledat hranu, ale takové nasazení není možné udržet v průběhu celé vložky,“ řekl po druhé etapě jihlavský jezdec.

 

V poslední vložce dne se posádce týmu Jipocar Racing nepodařilo udržet nasazený trend a zlepšení na vložce bylo minimální. „Byl znát pokles výkonu motoru, snad to nebude negativní znamení do posledního dne. Na této zkoušce jsem však poznal Korsiku i z další stránky, když se před námi v rychlé pasáži na pětku objevila statná kráva. Nikdo si nedovede představit, jaký to byl pro mě šok. Jsem rád, že to nedopadlo mnohem hůře,“ přiznal Prokop.

 

Poslední etapa Korsické rally obsahuje čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích (95,5 km), vítězná posádka je očekávána v cíli před čtrnáctou hodinou.

 

Jipocar Racing


 
 
Fotogalerie:   Valašský Klobúk 2005 od CHoliho

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose