www.car.cz
 

Jochen Hahn v sobotu v Le Mans „popravil“ Körbera
     23.10.2005 13:39 - tisková zpráva


Dokonalou truckovou „popravu“ předvedl hned ve druhé zatáčce prvního kola kvalifikačního závodu v Le Mans Jochen Hahn, jehož obětí se stal o druhé místo v celkové klasifikaci bojující Gerd Körber. Německý jezdec startující ze třetí pozice se totiž dostal po vynikajícím startu na první místo, v osudné zatáčce byl zcela evidentně první!
 
„Když jsem ucítil ránu, nemohl jsem tomu věřit. V našem sportu jde o hodně velké peníze, kamarádství jde stranou, ale vše by mělo probíhat v nějakých mezích. Zvláště mezi profesionálními jezdci, kteří by neměli dělat banální tak chyby. Jochen mě prostě bez problémů sestřelil,“ prohlásil Körber poté, co měl ve svém karavanu několik minut trvající debatu právě s Hahnem.
 
„Zcela nesmyslným myšlenkovým zkratem mě připravil o nesmírně cenné body a za trest dostal průjezd boxovou uličkou! Navíc v době, kdy měl takový náskok, že se v poklidu vrátil na čtvrtém místě. To snad nemá cenu ani komentovat.“ Asi je zbytečné dodávat, že Hahnův atak poslal Körbera do poslední řady pohárového závodu.

Příliš důvodů ke spokojenosti neměl ani David Vršecký. Ten doplatil na pouhá dvě kola trvající měřený trénink a startoval až ze čtvrté řady. Podstatnou část devítikolové kvalifikace jezdil sedmý, dvě kola před koncem se posunul před Vojtíška, v samém závěru pak ale marně stíhal pátého Egona Allgäuera.
 
 „Franta je hodně těžkým soupeřem, soubojem s ním jsem ztratil strašnou spoustu času, který mi pak chyběl. Nechci, aby to vypadalo, že si pořád na něco stěžuji, ale ještě jsem nezažil závod, ve kterém pořadatelé pustí zelená světla v okamžiku, kdy jsou jezdci čtvrté řady v zatáčce a nemají tak šanci nic vidět. A to má cílová rovinka přes kilometr.“
 
Buggyra
 
oficiální stránky : www.buggyra.com

 
 
Fotogalerie:   Trucktrial, Beroun 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose