www.car.cz
 

Baja Anta da Serra - Portalegre 500 v cíli. Naši spokojeni, vyhrál lyžař Alphand
     23.10.2005 14:28 - tisková zpráva


Baja Anta da Serra - Portalegre 500

Konec dobrý, všechno dobré

Závěrečná stokilometrová rychlostní zkouška nepřinesla již žádné zvraty v konečném pořadí soutěže.

Opět se vstávalo brzo po ránu, neboť první automobily vyjížděli z uzavřeného parkoviště ještě před osmou hodinou. Na všechny čekala závěrečná rychlostka, která mohla ještě lecos změnit, nicméně překvapivě se nekonala. Luc Alphand kontroloval svou pozici před druhou Juttou Kleinschmidt a tak mohl zazářit opět Carlos Sainz a přesvědčit tak vedení VW, že do něj neinvestovali nadarmo.

Odměnil se jim vítězstvím v poslední rychlostní vložce a celkovým třetím místem. I na čtvrtém místě byl Race – Touareg II. zásluhou Bruna Sabyho. Překvapivě se mezi tovární jezdce vmísil domácí pilot João Ramos se speciálem Toyota RAV4, když  za ním na šestém místě skončil další nováček týmu VW – Američan Mark Miller.

Na skvělém osmém místě celkově nakonec skončil slovenký tým Pneusport Matador s posádkou Jozef Sýkora – Marek Sýkora. Jeli bez zbytečných chyb, rychle, jejich Mitsubishi Pajero Di-D fungovalo také bez chyby a tak jim pozice hned za továrními vozy po právu náleží.

Ani naši nezklamali. Posádka OffROAD Sportu Dřevohostice - Mirek Zapletal a Míla Janáček kontrolovala na Suzuki Jimny svou vedoucí pozici ve třídě a ještě se probila o pár příček výše v absolutním pořadí. Nakonec z toho bylo 23. místo celkově a vítězství ve třídách do 1600 a do 2000 cm³, které byli nakonec sloučeny. Druhé místo nakonec získala dvojice Zdeněk Pořízek – Přemek Korejz, když se svou Suzuki Jimny dojela na 52. místě absolutně.

Organizátoři zde připravili opravdu skvělý podnik, který klapal jak švýcarské hodinky a nutno jim při tak vysoké účasti i za toto vzdát holt. Ředitel soutěže José Megre z pořádajícího Clube Aventura mohl být se závodem po právu spokojen.

Nyní má před sebou přípravy neméně náročného závodu 24 horas TT Vodafone, tedy místního 24 hodinového maratonu na kterém za měsíc nebudou oba týmy s vozy Suzuki Jimny chybět.


1. Luc Alphand – Gilles Picard  Mitsubishi Pajero EVO 6:56:32
2. Jutta Kleinschmidt – Fabrizia Pons Volkswagen Touareg  + 05:52
3. Carlos Sainz – Andreas Schulz Volkswagen Touareg  + 08:16
4. Bruno Saby – Michel Perin  Volkswagen Touareg  + 16:56
5.  João Ramos – Vitor Jesus  Toyota RAV4   + 19:52

8. Jozef Sýkora – Marek Sýkora Mitsubishi Pajero Di-D + 28:47
23. Mirek Zapletal – Míla Janáček Suzuki Jimny           +1:35:13
52. Zdeněk Pořízek – Přemek Korejz Suzuki Jimny           +3:00:45

TZ 04/2005 Míla Janáček/Portalegre  23.10.05


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose