www.car.cz
 

Michal Filla a tým Šrámek racing celkově v letošní Evropě osmý
     24.10.2005 10:28 - tisková zpráva


Portugalsko/ Španělsko - Poslední závodní týden mistrovství Evropy strávil tým Šrámek racing promotion na Pyrenejském poloostrově. Zatímco v Portugalsku zhatily nadějné vyhlídky na medailové umístění technické potíže, závod na španělském okruhu přinesl příjemné páté místo.

 

 Braga (Portugalsko, 6.–9.10.) – Na portugalské trati vzdálené sotva padesát kilometrů od břehů Atlantského oceánu jel hlavní jezdec týmu Michal Filla naposledy před dvěma lety a musel si jí tak před samotným závodem důkladně připomenout. Areál celého závodiště se od té doby výrazně změnil, Portugalci se postarali především o lepší zázemí i sociální zařízení.

 

Tým se do dějiště závodu přesunul už ve středu a trénování na rozpáleném okruhu mohlo začít už ve čtvrtek. Michal si novou trať rychle oblíbil, hned v pátek, během odpoledního volného tréninku se však vyskytly první technické potíže – motor vypověděl službu. Po rozebrání stroje mechanik zjistil prasklý píst. Stejná situace se opakovala i při první kvalifikaci, takže Michal měl najeto pouze šest měřených kol. Před druhou kvalifikací zavládl v boxu Šrámek racing promotion urputný pracovní zápal, mechanik měnil kliku, válce a zároveň zkoušel nové nastavení.

 

Do warm upu tak tým nastupoval s vírou, že se potíže podařilo vyřešit. Michal byl plný energie a agresivní jízdou zajel skvělý čas, který ho v posledním tréninku před závodem vynesl na druhé místo se ztrátou pouhou desetinu sekundy na prvního Španěla Molinu.

 

V závodě se Michal brzy prokousal ze sedmého místa až do skupinky bojující o třetí místo. V devátém kole však motor Yamahy opět vypověděl a Michal tak musel nedobrovolně odstoupit ze čtvrté pozice.

 

 

Cartagena (Španělsko, 13.-16.10.) – Poslední závod mistrovství Evropy v sezóně 2005 se konal na horké španělské půdě, kde však vládlo spíše jarní počasí s teplotami okolo dvaceti stupňů Celsia.  Motocykl Šrámek racing promotion se po portugalských technických problémech dočkal kompletní čistící lázně i nového nastavení, včetně převodovky.

 

Nový optimismus do žil vlil týmu páteční měřený trénink, kde Michal zajel výborný čas, o celou vteřinu rychlejší než byl jeho dosavadní rekord na této trati. Díky tomu se dostal až na třetí místo. Po první kvalifikaci klesl až na osmou příčku, ve druhé už se ale Michal opět dostal do formy, dosáhl stejného času jako v pátečním tréninku a ve startovním roštu si tak vysloužil sedmé místo mezi neuvěřitelně vyrovnanou konkurencí.

 

 Samotný start se musel jednou opakovat, protože se pět jezdců, včetně domácího favorita Moliny, na startu ulilo. Michal Filla po prvním kole projel cílovou rovinkou jako devátý, brzy ovšem předjel několik soupeřů a dostal se na páté místo, které s náskokem dvaceti vteřin udržel až do konce závodu.

 

Šrámek racing promotion tak nakonec v celém seriálu ME dosáhl na osmou příčku s dvaapadesáti body. V obou posledních závodech také tým poprvé plně využil systém AIM na zpracovávání a analýzu dat z jízdy, což přispělo například ke zvýšení maximální rychlosti na španělském okruhu o deset kilometrů v hodině.

 

Tým se ihned po návratu domů začal věnovat přípravě na novou sezónu 2006, která by podle představ majitele měla znamenat další krok výš.


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta da Serra - Portalegre 500, archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose