www.car.cz
 

Jan Kopecký s Fábií WRC sbíral na Korsice zkušenosti i uviděl cíl
     26.10.2005 09:04 - tisková zpráva


První ze dvou náročných asfaltových soutěží, které jsou v kalendáři startů těsně za sebou, absolvovala úspěšně posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek. Rallye Korzika je považována za jednu z nejtěžších soutěží v celém šampionátu, neboť zatáčky se střídají na rychlostních zkouškách ve velkém tempu a posádka nemá nejmenší čas k oddychu.

 

Honza s Filipem soutěž na Korzice absolvovali poprvé, i když v loňském roce s továrním týmem Škoda Motorsport měli možnost absolvovat seznamovací jízdy. To bylo určitou výhodou, ale pochopitelně seznamovací jízdy nemohli nahradit plnohodnotný start.

Soutěž na Korzice měla pro české mladíky jediný cíl – absolvovat kompletní soutěž bez úhony, nasbírat zkušenosti a zachovat vůz Škoda Fabia WRC05 ve stavu, aby se mohli zúčastnit hned následující víkend Katalánské rallye.

 

Páteční úvodní dosahované časy nepatřily mezi nejlepší, ale druhé průjezdy znamenaly znatelné zrychlení posádky. Zde se přece jenom projevovala větší znalost trati a upravený rozpis prvním průjezdem. Sobotní etapa byla pro Honzu náročná faktem, že do sobotní etapy startoval jako první pilot a namalované čáry od soupeřů na asfaltu mu nemohly pomoci v orientaci, nenaznačovaly místo a intenzitu brždění. Na druhou stranu neměl Honza problém z vytahanými nečistotami na trati. Přesto byly sobotní časy znatelně konkurenceschopnější.

 

V neděli Honza udržoval tempo, aby spatřil cílovou rampu. Přesto jeho časy byly výrazněji blíže ke kolegům s vozy Škoda Fabia WRC. S nedělním výsledkem může panovat spokojenost, protože při svém prvním startu na Korzice se nedalo čekat, že by bojoval o bodované umístění.

 

Do Katalánska však Honza s Filipem odcestovali s odhodláním, že se právě zde pokusí ukázat svoji rychlost. Jejich výhoda spočívá ve skutečnosti, že Katalánská rallye se letos odehraje na jiných tratích a zkušení piloti nebudou mít výraznou výhodu ve znalosti trati a vypilovaném rozpisu jednotlivých rychlostních zkoušek několika soutěžními průjezdy.


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký - Korsika 2005, foto M. Felt, archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose