www.car.cz
 

Vyděrači závodníka Tomáše Hrdinky odsouzeni. 8,5 roku
     26.10.2005 11:41 - Pavel Jelínek


Už  pěkných pár měsíců  uběhlo od doby, kdy u domu bývalého mistra Evropy v autokrosu a později i  úspěšného  jezdce  rallye a managera Tomáše Hrdinky, došlo k několika  výbuchům. Dvojice  vyděračů po něm v létě roku 2003 chtěla 23 miliony korun. Po  několika týdnech pátrání se zločince podařilo odhalit. Po několika letech by se pak měli dočkat i trestu.

Hrozí jim devět let a osm a půl roku vězení, ale zatím vše zdržuje odvolání pachatelů. To včera řešil Vrchní soud v Olomouci, který však mohl vynést rozsudek jen nad jedním z nich - osmadvacetiletým Janem Věrčíkem. Senát vrchního soudu včera potvrdil rozsudek Krajského soudu v Brně a zajistil mu pobyt na osm a půl roku za mřížemi.

Druhému obžalovanému Milanovi Rudolfovi, který   akci  údajně připravil, se  nepodařilo doručit předvolání, takže se o jeho odsouzení  rozhodne  později.


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2005, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose