www.car.cz
 

Václav Pech před Šumavou: obtížností patří k vrcholům sezóny
     tisková zpráva


Na Pecha s Uhlem čeká Rallye Šumava

Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem jsou v plné přípravě na druhý podnik seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye, kterým je naše nejstarší automobilová soutěž 39. Mogul Šumava rallye 2004.

Mechanici EuroOil teamu připravují techniku na těžké podmínky dvoudenní soutěže. Ford Focus WRC minulý týden úspěšně zvládnul první start po zimní přestávce, když s ním Václav Pech jun. zvítězil na sprintrallye v Okříškách, a nyní je v teamových dílnách chystán na specifické šumavské asfalty. A Václav s Petrem jsou již na cestě do Klatov.

Čeká nás velmi náročné klání. Rallye Šumava bývá zařazeno na začátek sezóny, osobně se domnívám, že současně svojí obtížností patří k vrcholům domácího soutěžního roku. Specifické jsou úzké asfaltové cesty s rozskákaným povrchem v okolí Vimperku. Celá soutěž se jede v krásném prostředí šumavské přírody a i tím bývá lákadlem pro řadu sportovních fanoušků,“ hovoří Václav Pech jun. o nadcházející soutěži.

Ovšem zařazení tohoto podniku na začátek sezóny nese svá rizika v podobě chladného počasí. Průběh loňského ročníku byl ovlivněn čerstvě napadlým sněhem, a tak se pořadatelé rozhodli posunout letošní termín o čtrnáct dní. Jak se zdá, tato změna termínu pravděpodobně letos nic nevyřeší, neboť podle posledních předpovědí počasí má být konec tohoto týdne opět velmi chladný s teplotou kolem nuly. Předpověď též nevylučuje, že bude sněžit a v nadmořských výškách šumavských kopců v okolí Vimperku se sníh udrží i na vozovce.

Musíme být připraveni na každou eventualitu. Pokud dochází během soutěže ke změnám počasí, je to vždy komplikace, neboť z rallye se pak stává doslova loterie, kde o úspěchu rozhoduje především volba správného obutí. Přítomnost sněhu na sobotních rychlostních zkouškách je velmi pravděpodobná. Na rozdíl od loňského roku jsou letos na českých soutěžích povoleny pneumatiky s hroty a my jsme měli možnost si jízdu na sněhu již naostro vyzkoušet během úvodního klání na rakouské IQ-Jänner-Rallye,“ dodává Václav Pech jun. k povětrnostním podmínkám soutěže.

39. Mogul Šumava rallye 2004 odstartuje z klatovského náměstí v pátek 26. března 2004 čtvrt hodiny před polednem. Posádka EuroOil teamu vstoupí do bojů o další mistrovské body.

Čeká na ní během pátku a soboty 609 km trati s patnácti rychlostními zkouškami o celkové délce 222 kilometrů.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz



Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 23.3.2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose