www.car.cz
 

Červenka chce napotřetí Šumavu dojet
     tisková zpráva


Červenka doufá, že napotřetí Šumavu dojede

Navzdory velké konkurenci navigátor Krečman pomýšlí dost vysoko

O prolomení smůly v podobě dvou výpadků se při letošním ročníku Mogul Šumava rallye bude pokoušet Pavel Červenka, startující s vozidlem Mitsubishi Lancer Evo VI v týmu Křenek motorsport. Stejně jako v loňském roce, také letos bude Červenkovi asistovat spolujezdec Jan Krečman, se kterým pětadvacetiletý pilot před dvěma týdny zaznamenal svůj první velký triumf v automobilových soutěžích, když vyhrál v klasifikaci skupiny produkčních vozů zahajovací podnik českého rallyesprintového šampionátu Rallye Vysočina.

Z posledních dvou ročníků šumavské soutěže Pavla Červenku vyřadily technické závady a jezdec z mistrovského podniku odstupoval už v průběhu první etapy. "Loni byl příčinou přední diferenciál, předloni naopak zadní. Třetí diferenciál už mitsubishi nemá, takže bychom měli mít vybráno a nic snad nebrání tomu, abychom nemohli dojet do cíle," říkal s nadsázkou a úsměvem pětadvacetiletý jezdec a nelichotivá bilance startů v šumavské rallye jej nijak netrápila. "Říká se přeci, že do třetice všeho dobrého. Tak to máme právě letos," uvedl dále Červenka a pokračoval: "V přípravě technicky jsme udělali vše proto, abychom Šumavu zdárně dokončili. Uvidíme, jak moc při nás bude stát štěstí.

Po stále ještě čerstvém vítězství v Rallye Vysočina kredit dvojice Červenka - Krečman výrazně stoupl a posádka se před startem šumavské soutěže zařadila mezi nejvážnější adepty na dosažení medailových příček ve skupině produkčních vozů. Karlovarský jezdec se ovšem začlenění mezi největší favority brání. "Vysočinu nelze srovnávat se Šumavou, která bude o něčem jiném. Vyhráli jsme sice jednodenní sprint, ale ten má zcela jiný charakter než klasická dvoudenní rallye," sdělil Pavel Červenka, ale připustil, že roli favorita na Šumavě bude muset přijmout. "Jsem si dobře vědom toho, jak je na nás nyní pohlíženo. Ve stejné pozici ovšem vidím minimálně deset dalších posádek, takže jako nejvážnější uchazeč o stupně vítězů se rozhodně necítím," vypověděl dále pilot a dodal: "Neznamená to však, že bych předem skládal zbraně. Naopak. Určitě nechci být až někde kolem osmého místa v hodnocení skupiny a navzdory opravdu velké konkurenci se budu snažit skončit do páté příčky. Z horšího výsledku budu zřejmě zklamán."

Spolujezdec Jan Krečman si na Šumavě přeje dosáhnout ještě hodnotnějšího umístění. Zkušený navigátor má ambice dokončit soutěž do čtvrtého místa v klasifikaci skupiny. "Bez ohledu na zřejmě nejtěžší konkurenci v historii šampionátu jsou mým cílem stupně vítězů v celkovém hodnocení a to také znamená obsazení medailových pozic už na Šumavě," uvedl rezolutně Krečman, i když připustil, že pro něho nemusí být zklamáním i případná čtvrtá příčka. "Možná mi nebude vadit, když na Šumavě neskončíme na bedně, ovšem jen pokud po boji podlehneme rychlejším soupeřům," uvedl dále spolujezdec.

 "Vím dobře, že jediná soutěž o výsledku celého mistrovství nerozhoduje. Body ze šumavské rallye byly ovšem vždy hodně cenné a nejinak tomu bude i letos, přestože se nejedná o zahajovací podnik šampionátu, jako tomu bylo v minulých letech," upozornil Jan Krečman a dodal: "Očekávám, že Pavel ještě více zúročí zkušenosti, které se mu snažím předávat. Rozhodující v soutěži by pro nás měla být především druhá vimperská etapa, protože tu Pavel ještě neabsolvoval."

Lapáček Karel
Motor Sport Media MSM 2000




Tisková informace týmu Křenek motorsport č. 03 - 2004, 23.3.2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose