www.car.cz
 

Oficiálně potvrzeno : Návrat Citroenu do soutěží WRC v roce 2007
     28.10.2005 08:00 - tisková zpráva


Loeb: Šest bodů stačí…

Návrat Citroenu do soutěží Mistrovství světa v rallye (WRC) v roce 2007
Světová rada FIA potvrdila hlavní linii budoucích technických a sportovních pravidlech, která budou platit pro mistrovství světa v automobilových soutěžích (WRC). Změny jsou zaměřeny především na významné snížení nákladů.


V listopadu 2004 oznámil předseda správní rady skupiny PSA Peugeot Citroën Jean Martin Folz, že obě koncernové značky nebudou moci pokračovat v mistrovství světa v automobilových soutěží vzhledem k příliš vysokým nákladům na účast. Interní průzkumy Citroënu ale odhalily, že rallye je ideálním sportovním odvětvím pro tuto značku.

Oficiální návrat do světového šampionátu nejdříve v roce 2007 byl možný pouze za předpokladu podstatného snížení nákladů. Dnes se to díky novým pravidlům podařilo.

„Výsledkem je rozhodnutí vrátit se co nejdříve do světového šampionátu,“ řekl sportovní ředitel stáje Citroën Sport  Guy Fréquelin.  „Nová pravidla nám umožní správně využít náš rozpočet. Není proč dál váhat s návratem na nejvyšší úroveň rallye sportu. Pro tým, jeho fanoušky a všechny, kteří nás během posledních tří sezon podporovali, nemohlo toto rozhodnutí přijít v lepší chvíli. Jsem nadšený.“

Sezona 2006 bude pro tým Citroën přechodným obdobím. Sébastien Loeb s Danielem Elenou a vozem Xsara WRC budou startovat v soukromém týmu. Tovární tým se pustí do vývoje nového modelu Citroën C4 WRC. Citroën Sport se do seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích WRC naplno vrátí v roce 2007.

Citroën se tak nadále udrží ve sportovní disciplíně, ve které získal dva tituly v Poháru konstruktérů v letech 2003 a 2004 a vede i aktuální pořadí letošního ročníku. Dvojnásobným mistrem světa se při svém působení ve francouzském týmu stal i Sébastien Loeb se spolujezdcem Danielem Elenou.


PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose