www.car.cz
 

Roman Kresta otestoval Subaru WRC před Šumavou i celou sezónou
     tisková zpráva


S novým vozem Subaru Impreza WRC S9 se na dnešním testu seznamoval Roman Kresta, který o víkendu absolvuje Mogul Šumava Rallye s Petrem Grossem v týmu Styllex Tuning Prosport. Vůz Subaru je atraktivní nejenom na pohled, ale skrývá i špičkovou techniku, ačkoliv se jedná o klientskou verzi vozu. „Impreza WRC S9, se kterou budeme startovat na Šumavě, je model roku 2003 v klientské verzi. Je to určitě skvělý vůz a budu se snažit obhájit loňské vítězství,“ řekl Roman Kresta.

Naprosto vynikající je akcelerace vozu a i jeho jízdní vlastnosti při testech se jevily velmi dobře. Přesto se Roman Kresta snažil neustále o drobné úpravy v nastavení, aby chování vozu odpovídalo přesně jeho představám. „Na voze jsme dnes pracovali prakticky celý den. Test byl složitější v tom, že jsem s tímto vozem jel poprvé a bylo potřeba vyzkoušet více variant nastavení. Impreza WRC S9 splňuje naprosto všechna moje očekávání a s vozem jsem spokojen.

Po testech jsem zhodnotil 15 parametrů, které měly vyjádřit technickou úroveň vozu. Při stupnici 1 až 10, kdy deset je nejlépe, jsem vůz ohodnotil průměrnou známkou 8,5“. V Klatovech bude Romana Krestu nově navigovat Petr Gross. I na spolupráci jezdce se spolujezdcem byla vyhrazena část testu. „Vyzkoušeli jsme si rozpis a zítra bychom měli jet spolu trénovat. Naše spolupráce by měla fungovat bez jakýchkoliv problémů,“ dodal Roman Kresta.

Start Mogul Šumava Rallye je v pátek 26.března v 11:45 hodin. Posádka týmu Styllex Tuning Prosport Roman Kresta-Petr Gross odstartuje se startovním číslem 503. Cíl soutěže je plánován na sobotu v 17:55 hodin.

Martin Bobek
www.RomanKresta.com



Tisková informace Romana Kresty, 23.3.2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose