www.car.cz
 

Policie trvá na svém nesmyslu, že za zranění na Bohemii mohou pořadatelé!!
     5.11.2005 10:14 - Pavel Jelínek


Policie po mnoha a  mnoha měsících  šetření obvinila dva osmatřicetileté pořadatele kvůli nehodě při červencové Rallye Bohemia. Při ní byli vážně zranění čtyři lidé, kteří stál  v zakázaném  prostoru a přímo v únikové  zóně. Oběma hrozí za ublížení na zdraví půl roku až pět let vězení.

Podle tvrzení zástupců policie pořadatelé nevyznačili nebezpečné místo ochrannou páskou a nezabránili divákům, aby tam stáli. Nic na rozhodnutí nezměnilo, že ředitel rallye Zdeněk Běla hned po neštěstí jakoukoli vinu pořadatelů odmítl.

Každý soudný a logicky myslící občan jistě ví, jak to na erzetách vypadá. A to  na   všech soutěžích. I kdyby se pořadatel podělal, někteří diváci prostě  neuposlechnou. Podobný výsledek šetření je prostě nesmysl!!! Některé diváky  navíc neodradí ani jakékoliv neštěstí a ani třeba  to, když  mezi ně vlétne automobil. Za chvili  už zase stojí  v zakazáné zóně - a pořadatel se s nimi může klidně třeba prát.

Otázkou  zůstává, jaké má pořadatel  pravomoci, aby  diváka mohl vyvést a podobně. Ale to by bylo  na dlouhé vypisování. Lze to    říci  stručně:  prakticky žádné!! Jediným řešením je neustálé  rušení  erzet pro neukázněnost  diváků. Ale  to přeci nikdo  nechce. Snad jen policie a  pár  nepřejících.

Připomeňme, že i na Bohemii se před incidentem rušila  erzeta právě kvůli divákům. Pár diváků se ovšem  varovat nenechalo a  ti pak skončili  v nemocnici. Takže opravdu za  to mohou pořadatelé ? A ostatně,  podle mých infomací na místě postávali  i  policisté !!! Ti hříšníky neviděli ?? Asi   měli na práci  třeba  dávání  botiček....

 

Jistě bude zajímavé sledovat,  co stejná policie  vyšetří  v případě šumavských   pořadatelů, kteří nechali v prostisměru erzety na trať vjet traktor a nákladní tatrovku!!!! Pokud se  ale výsledek šetření dozvíme, bude   to trvat nejspíš  opět  minimálně  půl roku, možná taky rok. Očekávat lze opět nějaký  absurdní nesmysl a například  to, že budou   obviněni dva diváci, kteří pravděpodobně duševně chorému řidiči  traktoru  dali  po  nepochopitelném incidentu pár po  hubě.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose