www.car.cz
 

Citroën chce na Australské rallye završit rekordní rok 2006
     7.11.2005 18:09 - tisková zpráva


Telstra Rallye Austrálie (10. – 13. 11. 2005)

Po získání už pátého titulu ve třech sezonách účasti v mistrovství světa v automobilových soutěžích (3 x mistr světa v Poháru konstruktérů, 2x mistr světa mezi piloty) v Katalánsku, by mohl Citroën v Austrálii „povolit“. Ale ani pro poslední podnik letošního seriálu mistrovství světa nepostrádá tým z Versailles-Satory motivaci. Hodlá totiž završit nádhernou sezonu, rok plný rekordních úspěchů.

Značku Citroën budou reprezentovat dva tovární vozy Xsara WRC, obsazené posádkami Sébastien Loeb – Daniel Elena a Francois Duval – Sven Smeets, a dvě xsary připravené týmem Kronos Racing pro posádky Manfred Stohl – Ilka Minor a Xavier Pons – Carlos Del Barrio

Centrem rallye je nádherné město Perth. Rychlé australské tratě jsou pokryty volnou šotolinou, resp. miliony kamínků, které mění rychlostní zkoušky v „kluziště“. Nejtěžší jsou podmínky na tratích pro první jezdce. Jako úplně první vyrazí v pátek Sébastien Loeb a bude vymetat stopu. "Existuje-li způsob, jak tomuto jevu čelit, myslím, že se nám ho podařilo najít," říká technický manažer Citroënu Sport Xavier Mestelan-Pinon.

"Jinak za sebou máme tříletou zkušenost a z Austrálie jsme v posledních dvou letech vždy odjížděli s nejlepším výsledkem. Letos zde nově použijeme pneumatiky Michelin Z BTO, které nás zatím nezklamaly na žádném povrchu ani v těch nejnáročnějších podmínkách."

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Vsetín 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose