www.car.cz
 

Erik Janiš druhý v prestižním italském závodu
     tisková zpráva


Erik Janiš z týmu Dark Dog Joka Team obsadil druhé místo v International Cupu motokár třídy ICC 125, který se konal v italské Pompose.


Tradiční závod láká do Pomposy široké startovní pole, v němž nechyběl ani loňský vicemistr Evropy Massimiliano Colombo
. Pro Erika Janiše to byl první start s motokárou třídy ICC125. Jde o stroje vybavené šestistupňovou převodovkou se sekvenčním řazením, které dokáží zrychlit z nuly na 100 km/h za pouhé tři sekundy, jezdec přitom musí pětkrát řadit. Janiš si po celý víkend vedl velmi dobře, rychle si zvyknul na okruh a blýsknul se bravurními předjížděcími manévry. Odměnou mu bylo druhé místo v hlavním závodu, nestačil pouze na staronového vítěze Andrease Schrangfla, který na dráze v Pompose často testuje. V závodu se představili ještě dva čeští jezdci, Filip Albrecht dojel devátý, Petr Klobás nedokončil vinou technické poruchy.

Erik Janiš: "S konečným výsledkem jsem hodně spokojený. V kvalifikaci jsem byl druhý o jedenáct setin, což byl dobrý základ. Rozjížďky nebyly úplně ideální, v první se mě jiný jezdec pokusil předjet v zatáčce, kde nebylo místo. Došlo ke kolizi a musel jsem to dohánět, z osmého místa jsem se probojoval na čtvrté. Ve druhé jsem neměl dobrý start a byl jsem hodně vzadu, ale dařilo se mi předjíždět. Měl jsem svoji zatáčku, kde jsem to posílal na brzdy a postoupil asi o deset míst. Před finále jsme využili možnosti výměny pneumatik, je povolena jen jedna strana a vzhledem k okruhu jsme se rozhodli pro levou. Dlouho jsme bojovali ve skupině a vedoucí jezdec nám ujel o tolik, že jsem ho už potom nemohl dostihnout. S adaptací na motokáru jsem neměl problémy, bylo to lehčí, než jsem čekal."

BPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose