www.car.cz
 

FIA GT v Dubai: Saleen Adama Lacka v poušti nevydržel
     19.11.2005 10:06 - tisková zpráva


18. 11. 2005, Dubaj -

V pátek 18. 11. vyvrcholil na zajímavém a těžkém, 5930 m dlouhém okruhu v Dubaji ( DUBAI AUTODROME, www.dubaiautodrome.com ) předposlední podnik seriálu FIA GT Championship, který se zde jel pod názvem The MotorCity GT 500 Dubai.

Adam Lacko startoval i v tomto díle seriálu závodů FIA GT, podobně jako v minulém závodě na čínském okruhu Zhuhai, s německým týmem Konrad Motorsport. Tentokrát však byla posádka pouze dvoučlenná - Lacko-Konrad. Bohužel průběh závodu byl prakticky shodný se závodem předchozím.

V Číně na okruhu v Zhuhai i ve Spojených arabských emirátech v Dubaji musel tým pro technickou poruchu závod předčasně ukončit. Tentokrát převodovka vydržela, ale jezdce zradily hned obě přední poloosy, které odešly zhruba v polovině závodu. Lacko závod zahajoval z 11. pozice startovního roštu.

Po startu se vynikající jízdou dostal až na osmou pozici a před prvním střídáním asi po hodině jízdy končil na pěkném 10. místě. V závodě pak pokračoval jeho týmový kolega Konrad, který zhruba po dobu dalších třiceti minut tuto příčku udržoval. Pak ale mírně zpomalil a zamířil do boxů, kde byl na střídání připraven Adam Lacko. Ten po krátké kontrole vozu mechaniky nasedl podruhé do vozu, ale z boxu se dostal pouze asi sto metrů. Jet dále mu nedovolily prasklé přední poloosy…

"Je to docela problém, stejnou závadu měl vůz před necelými třemi měsíci během závodů FIA GT v Oscherslebenu, tam odešla jedna poloosa a tady dokonce obě. A v Číně zase selhala převodovka. Je vidět, že tento vůz asi není moc spolehlivý.

Přesto se na další závod do Bahrainu velmi těším a věřím, že se nám konečně podaří závod dokončit někde v první desítce jezdců. Všechny testy i kvalifikace nasvědčují tomu, že by se to povést mělo." řekl po závodech v Dubaji trochu zklamaný Lacko.

 

oficiální stránky : http://www.csms.cz/


 
 
Fotogalerie:   Vítězné foto - Fotosoutěž AMD Most 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose