www.car.cz
 

Nová 6-stupňová převodovka do města pro Scanii
     21.11.2005 18:11 - tisková zpráva


Praha, 21. listopadu 2005 - Scania představuje novou kombinaci hnacího ústrojí se           6-stupňovou převodovkou s vysokým točivým momentem a jednoduchým schématem řazení. Uzpůsobena je jízdním vlastnostem 9-litrových motorů Scania a stává se ideálním řešením pro sektor městské rozvážkové přepravy.

 

Nová převodovka s plynulým a přímým řazením je schopna snášet hodnoty točivého momentu motoru až do 1 250 Nm. Dostupná je pro rozvážkové vozy řady P s nápravou 4x2            a výkonem motoru 230 nebo 270 k a pro vozidla o celkové hmotnosti 18 tun nebo celkové kombinované hmotnosti až 26 t.

 

Schéma řazení je stejné jako u osobního automobilu se 6-stupňovou převodovkou: dvojité H se zpátečkou vlevo. Řadicí páka nemá žádné přídavné funkce (žádné dělené nebo měnitelné stupně).

 

Skříň převodovky je celohliníková a úspora hmotnosti, v porovnání s 8-stupňovou převodovkou aktuální řady, je více než 87 kg. Poměr odstupňování mezi prvním a nejvyšším přímým převodem je 7,72. Volitelně je u převodovky dostupný odběr výkonu, například pro hydraulické čerpadlo.

 

Všechny servisní práce se provádějí zespod vozidla, což je praktické pro rozvážková vozidla s pevnými nástavbami. Tloušťka obložení spojky je 5 mm, stejná jako u větších převodovek Scania. Interval výměny oleje je stejný jako u ostatních rozvážkových aplikací - 3 roky nebo každých 360 000 km.

 

Zavedení 6-stupňové převodovky u rozvážkových vozů předcházelo více než desetileté úspěšné používání u autobusů. Dodavatelem je společnost ZF, kompletní servis a dodávky náhradních dílů ale budou plně v režii servisní sítě Scania. Zahájení výroby je plánováno na květen 2006.

 

 

 

 

Scania Czech Republic s.r.o.                                      Mmd Public Relations Czech Republic

Martina Jirásková                                                     Radka Strachotová

www.scania.cz


 
 
Fotogalerie:   Offroadmarathon Podbořany 2005, foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose