www.car.cz
 

Před odhalením startovních listin DAKARu 2006 – poslední přestupové střípky
     23.11.2005 15:18 - Pavel Jelínek


Ještě než nám pořadatelé poodhalí kompletní startovní pole, pojďme se podívat na některé střípky:

 

Koho nadchnul výkon Robbyho Gordona za volantem továrního Volkswagenu při posledním Dakaru a kdo litoval, že Robbyho u VW už neuvidí, ten nemusí smutnit. Robby is back, tentokrát jako lídr týmu s hrdým názvem Team U.S.A. a na voze Hummer H3. Cíle jsou vysoké, ale mezi osobáky ještě nikdo nedokázal uspět napoprvé – ani jako závodník, ani jako tým. Hummer není na Dakaru poprvé – původní klasické vojenské Humvee startovaly v roce 1996 dokonce v kategorii kamionů díky své velké šířce.

 

Hubert Auriol se vrací! Ne, neusedá opět na ředitelské křeslo, ale bude opět závodit! Auriol se se závodní kariérou rozloučil v roce 1994 v týmu Citroen a letos posílí novou ekipu týmu Isuzu, který vede expilot formule 1 Clay Regazzoni. Auriolovým týmovým kolegou bude čtyřnásobný dakarský vítěz Edi orioli. I když Isuzu řejmě do bojů o zlato nepromluví, má po Mitsubishi (Peterhansel 8, Masuoka 2, Roma 1) tenhle tým v osobách svých členů snad nejvíce dakarských vítězství na kontě (7).

 

K velkým rošádám došlo po smrti Richarda Saincta a Fabrizia Meoniho v týmu Gauloises KTM. Jasnou týmovou jedničku Cyrila Desprese doplní Francouz David Casteau a také Španěl Esteve Pujol, kterého modrý tým zlanařil od Arcaronsova týmu Repsol. V něm bude jedničkou, útočící na titul, nadějný rychlík Marc Coma, nyní již naprosto kompletní jezdec, a vodu mu bude nosit Jordi Duran a Giovanni Sala.

 

A těžká vozba nakonec. Fandové, těšte se na další skvělý souboj široké špičky! Tentokrát snad déle trvající, než tomu bylo naposled... Hans Stacey, který při obou svých minulých startech ukázal skvělou rychlost, se chystá ukončit panování týmu Kamaz. Jeho vylepšené speciály MAN, jinak naprostý konstrukční klon speciálů DAF jeho strýce Jana de Rooye, budou už disponovat velmi slušným výkonem 700 koní. Staceymu bude krýt záda týmový kolega Němec Franz Echter.

 

Jiří Vintr, www.motormix.cz a www.car.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Střela 2005 foto R.Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose