www.car.cz
 

Koncept C-AirPlay: Mimořádný zážitek z řízení vozu
     1.12.2005 13:29 - tisková zpráva


Koncept C-AirPlay, který bude mít svou premiéru na Boloňském autosalonu 2005, představuje nové pojetí kompaktního vozu, určeného pro dynamický a aktivní životní styl. Jeho originální architektura v sobě snoubí dokonale plynulé zaoblení zevnějšku s interiérem, jehož čistota umocňuje zážitek z řízení.

C-AirPlay je pro řidiče i pasažéry výrazem potěšení z jízdy. Na své si uživatelé bezesporu přijdou pokud jde o pohodlí i estetické cítění.


Radost z jízdy jinak

C-AirPlay je výsledkem usilovné tvořivé práce a hledání podstaty radosti z řízení. Zůstává v dokonalém stylovém souladu se značkou a s hodnotami, ke kterým se značka Citroën hlásí.
C-AirPlay se vrací k pramenům radosti z jízdy, která se rodí z pohybu a ze zážitků, které pohyb přináší nezávisle na samotné rychlosti.

Nové zážitky

Tento koncept vozu představuje plynulou siluetu z jednoduchých a souvislých linií a zároveň svými jednoduchými boky a neobyčejně oblými prvky evokuje mrštnost. Jeho opalizující bílá barva karoserie přispívá k prosvětlení celého vozu.

C-AirPlay řidiči umožňuje prožívat radost z jízdy, a to prostřednictvím fyzických i psychických vjemů, které cítí za volantem jedoucího vozu.

● Vzduch působí jak v interiéru, tak i vně vozu C-AirPlay. Již od nejnižších rychlostí může řidič vnímat vzduch kolem sebe jako aktivní prvek.
Proudění vzduchu je řízeno jednak větracím systémem, který přivádí vzduch přímo z vnějšku, a jednak velkými vzduchovými výdechy umístěnými v blízkosti dveří.

● Světlo vchází do vozu otevírací prosklenou střechou a také prosklením  na spodní části dveří. Tyto světelné otvory umožňují vnímání vozovky a umocňují dojmy, které jízda vzbuzuje u posádky. Pohled na vozovku zblízka zvyšuje pocit rychlosti.

Přední sklo splývá s liniemi C-AirPlay a je v horní části plynule spojeno s panoramatickou střechou. Takto vzniklá velká prosklená plocha přináší výborný výhled a optimální přísun světla do kabiny.

● Pro C-AirPlay byly použity zcela nové barvy, které jsou zdrojem kontrastů. Opalizující bílá barva karoserie se částečně objevuje i uvnitř vozu, kde kontrastuje s jasně červeným interiérem.
Díky těmto dvěma barvám vyniká prosvětlení vozu C-AirPlay a v jeho interiéru vzniká dojem vitality a tepla.


Pohyb a mimořádná agilita

Kompaktní linie vozu, jeho malá výška a přilnavost k vozovce ukazují na agilitu, kterou za volantem C-AirPlay pocítíte.
Určujícím charakterem tohoto vozu jsou jeho dynamické vlastnosti a místa pro bohatý přístup vzduchu.

Provedení zadní části je v dokonalém souladu s celkem. Dává vozu nezaměnitelný a odvážný vzhled.
Výrazným chromovaným znakem dvojitého šípu na zadní části se C-AirPlay hlásí k vizuální identitě značky.

Pozornost věnovaná detailům podtrhuje ucelený styl C-AirPlay a dodává mu ráznost a sílu. Originální design nesou i vnější prvky, které tvoří dokonale dotvářejí karoserii a vytvářejí tak harmonický celek.
Na spodní části dveří jsou umístěny velké prosklené plochy. Jejich využití i tvar připomínají letadlová okénka a přinášejí tak pasažérům přímý prožitek z jízdy.

I ta nejběžnější trasa přinese v C-AirPlay zážitky spojené s radostí z řízení. Tento vůz otevírá netušené možnosti. Reakční schopnost podvozku a jeho nízká hmotnost mu dodávají pozoruhodnou výkonnost, nejen v jeho oblíbeném prostředí – ve městě. Při všech přesunech se osvědčuje jeho hbitost a i v případě velmi obtížné situace se rychle a efektivně dostane tam, kam potřebujete.
Díky širokému rozvoru kol dobře sedí na vozovce. Rozměry kol a pneumatik jsou rovněž úctyhodné.

Při řízení sedíte velmi nízko, což opět posiluje dojem pohybu a rychlosti, typický pro C-AirPlay.

Při důrazu na prožitek z řízení a na efektivní provoz je mimo jiné brán zřetel také na životní prostředí.


Dynamické vlastnosti a ochrana životního prostředí

C-AirPlay, navržený jako vůz pro každodenní provoz, je vybaven benzínovým motorem o výkonu 110 koní. Díky své elektronicky řízené robotizované převodovce s krátkými drahami řízení SensoDrive vytváří C-AirPlay pro řidiče zážitek dynamiky a hravosti. Ten je ještě umocněn ovládacími páčkami umístěnými pod volantem.

C-AirPlay se jako správný městský vůz může pochlubit také využitím technologie Stop & Start, která zajišťuje výrazně nižší spotřebu a množství emisí.


Svět smyslů

Celkovému pečlivému a rafinovanému provedení vozu odpovídá i design jeho interiéru. C-AirPlay je navržen pro pohodlnou přepravu dvou dospělých osob a jejich zavazadel. Tento koncept se prezentuje jako kompaktní vůz určený pro co nejčastější užití.

Použití zcela nových materiálů a jejich originální provedení napomáhá navození příjemné atmosféry uvnitř vozu a umožňuje interakci mezi řidičem a jeho vozem.

Nejdůležitější vlastnosti

Vybavení C-AirPlay je jednoduché a strohé, ale nikoliv na úkor bezpečnosti.

Zařízení a informace potřebné k řízení jsou soustředěny na volantu, tak aby byly zachovány čisté linie interiéru.
Jednotlivé ukazetele jsou umístěny na dvou kruhových sdružených přístrojích, které ukazují rychlost, otáčky, stav palivové nádrže, atd.

Jakmile dojde k rozsvícení světel, přístrojová deska C-AirPlay se podsvítí červeně, tj. stejnými tóny, v jakých je proveden interiér kabiny.


Prostor jako stvořený pro všechny smysly

C-AirPlay poskytuje své posádce prostor, ve kterém bude prožívat silné dojmy. Podněcuje hned několik smyslů naráz a v různých úrovních.

Vytříbené linie interiéru dávají velký prostor pro pocit vzrušení. Přední sedadlo o dvou místech je koncipováno jako jeden celek. Jeho plynulé křivky připomínají ladné křivky výplně dveří a čistotu tvarů palubní desky.

Vzduch, světlo a barvy působí v souladu a vytvářejí živý prostor plný kontrastů.

C-AirPlay a jeho posádka po dobu jízdy splývají v jedno a jsou provázáni se svým bezprostředním okolím.

Tlačítka umístěná uprostřed předního sedadla zahrnují ovládání rychlosti, a elektrické ovládání oken a zpětných zrcátek. Kromě originálního designu tyto citlivé body také umocňují vazbu mezi řidičem a vozem, který tak svými reakcemi na fyzický kontakt připomíná živý organismus.

Vzájemnou reakci mezi C-AirPlay a jeho řidičem na úrovni hmatových vjemů podporují i materiály jako je silikon, použitý u sedadel a u výplně dveří.

Prožitky z jízdy se tak stále obnovují a vyvolávají pocit pohody a radosti z řízení.

 

Zaoblené a jasné linie, podřízené zážitku z řízení, který C-AirPlay přináší, z tohoto konceptu dělají kompaktní vůz plný síly a dynamiky.
Je to originální model, který odpovídá moderním potřebám každodenního života.


Technická charakteristika


Rozměry
Délka :  3, 30 m
Šířka :   1, 68 m
Výška:  1, 39 m
Rozvor kol:  2, 23 m

Motor: benzínový, 110 koní

Převodovka : elektronicky řízená SensoDrive s ovládacími páčkami pod volantem

Technologie Stop & Start


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose