www.car.cz
 

Praha bude opět důstojnou tečkou za sezónou v Česku
     1.12.2005 14:24 - Pavel Jelínek


Tradiční Pražský rallyesprint je již desítku let zakončením české rallyové sezóny, i když týden po Praze se u Brna ještě bude konat volný podnik Rallyeshow  Modřice. Více zde.

Neméně tradičně také letos do Prahy míří výborná konkurence a většina  nejlepších   českých jezdců, mnozí navíc mimořádně  s pantáty nechtěnými  odmítanými speciály WRC....  Ve startovní listině lze nalézt následující jména, slibující nejvyšší kvalitu : Václava Pecha, tedy  letošního  dvojnásobného mistra, kterého v Praze bohužel čeká nejspíš definitivní loučení s Fordem Focusem WRC. A zdá se, že  do rallye míří  i vysoká politika : vedle Pecha totiž usedne  předseda Občanské demokratické strany Mirek Topolánek, aby se zviditelnil i jinak, než  svými kecy.

Také Pavel Valoušek vsadil na  Focus WRC a připomeňme, že i Valda umí pořádně řádit.  Maďar Gergely Szabó vloni   jednoznačně prokázal své  kvality, i když  o lepší výsledek jej připravilo přepočítání se v počtu nakroužených koleček .... Jinak  ale   řádil a potěšil všechny diváky, kteří ho do té doby možná  ani neznali. Maďar  je opět  přihlášen, ale stejně tak je přihlášen i na domácí Mikulás Rallye. Na obou  akcích zároveň prostě být nemůže ...

K Praze samozřejmě patří i  Emil Triner, který se zde vloni   rozloučil s Cordobou WRC a tak letos pojede s Octávií WRC. Stejně tak Karel Trojan, či Viktor Szabó, kteří se snažili  diváky  bavit   již vloni. Zato  Karel Trněný v Praze  vozy svého týmu hlavně pronajímá a  na něj již auto nezbylo. Slíbené  vypůjčení Focusu WRC pak nevyšlo, takže Trněný se nejspíš  bude jen dívat.

Slušná bude konkurence i mezi piloty produkčních vozů, kde jistě na loňské těsné souboje naváží občasný tovnární jezdec Škodovky Fin Jani Paasonen a domácí Josef Semerád. Škoda, že letos chybí Alister McRae, který v Praze   řádil vloni. Chybět by neměl Pavel Červenka, Vojtěch Štajf , či třeba zkušený rallyecrossař Pavel Koutný a mnozí další. Velká bude i konkurence v dalších třídách, i když o žádné  body nepůjde.

Více viz : Seznam přihlášených posádek

Časový harmonogram Praha 2006

 Škoda jen, že pořadatel  třeba nezrušil  časomíru v závěrečné erzetě u Strahova. A že se zřejmě bude   čas měřit  až do  úplného konce. Jinak by  show mohla být ještě mnohem větší :-))

Trať této exhibice vychází   z předchozích deseti  ročníků. V obou směrech se pojede RZ Řeporyje Cementárna, která je na programu celkem třikrát, stejně tak třikrát se pojede i u Strahova.  Start na Strahově je naplánován na  brzkou 8 hodinu ranní, cíl tamtéž  bude  o  půl třetí odpoledne.

PS: jistě  to bude stát za to, ale nezapomeňte se opravdu teple obléknout!!!!! A rovněž nezapomeňte, že v Praze  se vybírá...


 
 
Fotogalerie:   Pirelli rallye 2005 (Rakousko), foto Günther Sterlike

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose