www.car.cz
 

Audi Q7 zná svoji tuzemskou cenu
     2.12.2005 11:52 - tisková zpráva


Cena od 1 539 500 Kč
Na tuzemském trhu na přelomu prvního a druhého čtvrtletí 2006
Dva různé motory, na přání adaptivní pneumatické pérování

Importér automobilů Audi opět poodhalil něco více ohledně netrpělivě očekávaného SUV modelu Q7: Model poháněný třílitrovým turbodieselem
3.0 TDI se bude prodávat od 1 539 500 Kč, za model poháněný zážehovým osmiválcem 4.2 V8 zaplatí zájemce 1 928 500 Kč.
Na tuzemském trhu je Audi Q7 očekávané na přelomu prvního a druhého čtvrtletí roku 2006, objednávat jej lze již nyní.

Nové Audi Q7 bude patřit k největším a nejprostornějším SUV modelům – jeho délka činí 5086 mm, šířka 1983 mm, výška 1737 mm, rozvor je dlouhý přesně 3002 mm. Interiér vozu vyniká nejenom prostorností, ale také variabilitou, celkem lze uvnitř vytvořit na 28 různých variant uspořádání sedadel a zavazadlového prostoru.

Audi Q7 nabízí až sedm sedadel uspořádaných do tří řad za sebou, přičemž i sedadla ve druhé řadě jsou samostatně podélně nastavitelná v rozmezí 100 mm. Sedadla druhé a třetí řady lze sklápět, takže vzadu je možné vytvořit prostor pro náklad o objemu až 2035 litrů, aniž by přitom muselo jediné sedadlo z vozu ven. V pětimístném uspořádání má zavazadlový prostor modelu Audi Q7 objem 775 litrů, což je nejlepší hodnota ve třídě SUV. Dokonce i v maximální sedmimístné konfiguraci sedadel je pro zavazadla stále připraveno 330 litrů prostoru.

Nové Audi Q7 má moderní samonosnou karoserii, kdy koeficient aerodynamického odporu má hodnotu pouze 0,34, což je nejlepší výsledek ve své třídě.

Audi Q7 vyjede se dvěma motory: Prvním z nich je nový zážehový osmiválec 4.2 V8 s přímým vstřikováním benzinu FSI o výkonu 257 kW/350 k, jehož točivý moment vrcholí na hodnotě 440 Nm. Podle předběžných údajů potřebuje Audi Q7 4.2 quattro ke zrychlení z 0 na 100 km/h jen 7,4 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 248 km/h. Průměrná spotřeba činí jen 13,8 l/100 km.

Na vyznavače nafty čeká šestiválcový turbodiesel s technologií vstřikování „common-rail“  3.0 TDI s piezoelektrickými vstřikovači, který se chlubí výkonem 171 kW/233 k a točivým momentem 500 Nm. Audi Q7 poháněné tímto motorem zrychluje z 0 na 100 km/h během 9,1 sekundy a jede až 216 km/h při průměrné spotřebě jen 10,4 l/100 km.

Oba motory jsou standardně spojené se šestistupňovou automatickou převodovkou tiptronic.

Všechny verze řady Audi Q7 mají stálý pohon všech kol quattro®, jehož mezinápravový diferenciál Torsen rozděluje přenášený výkon podle aktuální trakce jednotlivých kol mezi přední a zadní nápravu. Audi Q7 dostalo (stejně jako např. dravé Audi RS 4) diferenciál Torsen poslední generace s asymetrickým, dynamickým rozdělením hnací síly, který za normálních okolností rozděluje točivý moment mezi přední a zadní nápravu v poměru 40:60, což se odráží ve vyšší stabilitě jízdy a v přesnějším vedením stopy v zatáčkách.

Přední i zadní kola Audi Q7 jsou zavěšena na dvojitých trojúhelníkových ramenech a odpérována vinutými pružinami spolu s dvouplášťovými tlumiči. Podvozek s mnoha díly z lehkého hliníku je naladěný tak, aby umožňoval sportovní a přitom stále vysoce komfortní jízdu, a to i na špatném povrchu.

Audi Q7 vyjede na osmnáctipalcových litých kolech s pneumatikami 235/60 (osmiválcový model má pneumatiky 255/55), za příplatek si zákazníci budou moci zvolit i devatenácti- nebo dvacetipalcová kola.

Velmi důležitým prvkem, dodávaným také na přání, je adaptivní pneumatické pérování, které spolu s elektronicky řízenými tlumiči pérování garantuje špičkové jízdní vlastnosti a nejvyšší cestovní komfort. Pneumatické pérování umožňuje měnit světlou výšku vozu – ze základní výšky 180 mm až na 240 mm. Adaptivní pneumatické pérování je oproti např.Audi A6 či A8 vybaveno režimem off-road, kdy podvozek nastavuje světlou výšku 205 mm, maximální výška 240 mm se používá jen krátkodobě v extrémních situacích.

Do okruhu stabilizačního systému ESP byla přiřazena řada dalších funkcí, jako je např. asistent pro jízdu z kopce, speciální off-road režim zase přizpůsobuje činnost brzd a motoru měkkému podkladu. Systém stabilizace přívěsu dokáže řízeným zásahem do činnosti brzd efektivně zklidnit přívěs, u kterého hrozí rozkývání.

Dalším technologickým highlightem modelu Audi Q7 je ovládací rozhraní MMI, s úspěchem uvedené už v modelech Audi A8 a A6, které umožňuje intuitivní ovládání celé řady palubních systémů a funkcí vozu.

Na přání je k dispozici rovněž systém Audi side assist, který pomocí radarového paprsku „hlídá“ prostor po stranách a vzadu za vozidlem a kompenzuje tak tzv. mrtvý úhel zpětných zrcátek. Dalšími užitečnými pomocníky jsou Audi parking system advanced vybavený zpětnou kamerou, nebo systém samočinného udržování odstupu od vpředu jedoucích automobilů - tzv. adaptivní tempomat, který v případě potřeby vůz zpomalí nebo dokonce úplně zastaví.

Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,
Tiskové informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz


Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2004 automobilka Audi prodala 779 441 vozů, přičemž 70 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 77 917 vozů. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.
 
Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 2140 vloni prodaných automobilů znamená téměř patnáctiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR už desátým rokem nepřetržitě rostou, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu.

Systém quattro slaví v tomto roce 25 let své existence.
Nejvíce vozů s pohonem všech kol  prodalo v roce 2004 v ČR Audi!

Prostřednictvím programu „auto-plus“ se rádi postaráme o bezproblémový  výkup ojetého vozu. Program „auto-plus“ je garantovaný společností Import Volkswagen Group s.r.o., oficiálním dovozcem vozů Audi.

PR


 
 
Fotogalerie:   Expedice Austrálie 2005 s Tatrou 805 / 4

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose