www.car.cz
 

Pech na rozloučenou s WRC vyhrál sobotní Pražský rallysprint
     6.12.2005 11:25 - tisková zpráva


Pech s Topolánkem vyhráli Pražský rallysprint

 

Václavu Pechovi se spolujezdcem Mirkem Topolánkem se podařilo absolutně vyhrál XI. ročník Pražského rallysprintu. Při tradičním prosincovém klání, se zároveň Václav Pech a jeho team loučili po čtyřech úspěšných letech s Fordem Focus WRC.

 

„Jsem opravdu velmi rád, že se nám poslední soutěž roku povedlo vyhrát a mohli jsme se tak důstojně rozloučit s jednou érou soutěžácké kariéry. V Praze ale nejde jen o dosažení nejlepšího času, ale také o to, předvést tisícům fanoušků, kteří na strahovský kopec dorazí, atraktivní jízdu. Myslím, že i v této „kategorii“ hodnocení jsme obstáli. Potlesk a fandění lidí venku bylo slyšet i do hlučného WRCčka,“ říká Václav Pech jun.

 

Sobotní podnik v Praze prověřil připravenost posádek na šesti měřených testech, všechny ale vyhrála posádka Václav Pech jun. – Mirek Topolánek, kteří neponechali nic náhodě, na závod se pečlivě připravovali a společně trénovali. „Hodně to všude klouzalo, ale s tím se musí v tuhle roční dobu počítat. Rychlostní zkouška v Řeporyjích se mě hodně líbí, škoda že je tak krátká. Na okruhu kolem Strahova je to zase ideální pro předvedení nějaké té parádičky pro lidi.

 

Musím říci, že pan Topolánek se velmi aktivně zapojil a k úloze spolujezdce přistoupil velmi zodpovědně. Hlavně na řeporyjské zkoušce jsme jeli zcela podle jeho diktátu a vše fungovalo bezvadně. V autě panovala velmi dobrá nálada, oba jsme si závod užívali. To je pro výsledný úspěch velmi důležité. Tradiční velmi pěkné slavnostní vyhlášení vítězů, které proběhlo v Národním domě na Vinohradech, udělalo tu správnou tečku za letošní soutěžáckou sezónou.

 

Za vítězství jsme obdrželi obrovské poháry, které najdou čestné místo jak v mé sbírce, tak v kanceláři pana Topolánka,“ hodnotí podnik Václav Pech jun.

 

EuroOil team nečeká žádná zimní přestávka, neboť sezóna začíná již 5. ledna 2006 soutěží v rakouském Freistadtu a je třeba vyřešit její finanční zajištění.

 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.

 

 Konečné výsledky XI. Pražský rallysprint 2005

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pech-Topolánek

Valoušek-Berdych

Triner-Brázda

Navrátil-Kraner

Semerád-Eliáš

Trojan-Urban

Paasonen-Minářík

Prokop-Hrůza

Tlusťák-Plachý

Volf-Novák

Ford Focus WRC

Ford Focus WRC

Škoda Octavia WRC

Mitsubishi Lancer EVO VII

Mitsubishi Lancer EVO VII

Škoda Octavia WRC

Mitsubishi Lancer EVO VIII

Škoda Fabia Kit Car

Citroën Saxo Kit Car

Mitsubishi Lancer EVO VIII

28'03"1

+50"8

+1'18"2

+1'19"9

+1'26"3

+1'52"5

+1'58"2

+2'15"8

+2'25"8

+2'39"8

 


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallyesprint 2005 - foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose