www.car.cz
 

ŠKODA konečně OFICIÁLNĚ : Nasazeny budou dva soukromé týmy z ČR a Rakouska
     9.12.2005 12:24 - tisková zpráva


Mladá Boleslav, 9. prosince 2005

ŠKODA AUTO BUDE V MS V RALLYE 2006 PODPOROVAT SOUKROMÉ TÝMY

  • Škoda Auto potvrzuje další přítomnost značky v MS
  • Nasazeny budou dva soukromé týmy z České republiky a Rakouska

Vz také: Škoda Motorsport: noví jezdci a také nový vůz konečně odhalen ?? :-)))

Oficiální podporou soukromých týmů navazuje Škoda Auto s Fabií WRC na svou dosavadní účast v MS v automobilových soutěžích. Zapojení značky Škoda do světového šampionátu tak pokračuje a zároveň se rozšiřuje její přítomnost v oblasti motoristického sportu, od jehož počátků v automobilce uběhlo v roce 2001 sto let.

 

Pro další spolupráci v MS byli vybráni dva partneři, jeden se základnou v České republice, druhý v Rakousku. Český tým vznikne kolem bývalého mistra České republiky Jana Kopeckého. Bude se jednat o soukromý tým s jedním vozem a Jan absolvuje deset evropských soutěží kalendáře MS 2006 se současnou Fabií WRC 05.

 

Dvě Fabie WRC bude nasazovat Red Bull Škoda tým, který se představí rovněž na deseti podnicích MS v rámci nové kategorie „Manufacturer 2“. Ta umožňuje soukromým týmům s tovární podporou účast na omezeném počtu podniků, namísto plného, šestnáctidílného programu MS. Red Bull Škoda tým povede Raimund Baumschlager a jeho Baumschlager Rally & Racing (BRR) Team. Jedním z jeho jezdců bude 21ti letý Rakušan Andreas Aigner, který sbíral zkušenosti v minulých sezonách MS jako člen juniorského týmu Red Bull. Jednání o druhém jezdci stále probíhají a jeho jméno bude oznámeno později.

 

Škoda Motorsport zajistí pro oba týmy stejně širokou podporu, která zahrnuje dodání Fabií WRC a potřebného souboru dílů pro tento program. Během celé sezony budou mít týmy k dispozici technickou podporu a na jednotlivých podnicích budou přítomni další inženýři z továrny. Zvýšenou podporu dostanou také národní WRC projekty importérů Škoda Auto na některých evropských trzích.

 

MS v rallye 2006 odstartuje tradiční Rallye Monte Carlo (20. – 22. ledna).

 

 

Detlef Wittig, předseda představenstva Škoda Auto:O možných podobách naší další účasti v mistrovství světa v rallye jsme interně dlouho a obsáhle debatovali a máme za to, že je to ten nejefektivnější způsob, jak zachovat přítomnost značky v šampionátu. Věřím, že oba partneři budou v nastávající sezoně dobrými reprezentanty automobilky Škoda Auto.“

 

Harald Ludanek, člen představenstva pro oblast technického vývoje Škoda Auto:Ke konci minulé sezony bylo patrné technické zlepšení Fabie WRC 05, avšak celkový výkon techniky, týmu a posádek nebyl dostatečný pro větší úspěch v porovnání s konkurencí.

 

Také diskuse o budoucích úpravách pravidel ze strany FIA nás vedly k rozhodnutí jít dále cestou partnerství s mladými a talentovanými jezdci, jako je Jan Kopecký a Andreas Aigner, prostřednictvím jejich soukromých týmů. Škoda Auto bude vývoj šampionátu a jeho pravidel bedlivě sledovat a někdy v budoucnu se rozhodneme, zda se jednou vrátíme jako tovární tým.“

 

 

 Škoda Motorsport Media Team


 
 
Fotogalerie:   Konečně: tým ŠM odhalil sestavu a vůz 2006 :-)))

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose