www.car.cz
 

A1GP: Tomáš Enge na okruhu v Dubaji zajel v tréninku jako DRUHÝ nejrychlejší !!!
     9.12.2005 18:43 - tisková zpráva


Rychlý úvod pro Čechy - (09.12.05)

Tomáš Enge a český tým absolvovali produktivní první den jízd na okruhu v Dubaji. Hlavní pozornost směřovala na kvalifikační nastavení, ale tým rovněž poprvé vyzkoušel náhradní vůz.

Všechny týmy dostaly před tímto víkendem druhé vozy a na dopoledne byly naplánovány dva krátké tréninky navíc, aby se umožnily úvodní funkční testy nových vozů. Dubajský autodrom patří mezi nejmodernější na světě, leží v poušti a zároveň kousek od pobřeží.

 

Enge, který je jediným nominovaným jezdcem pro tento víkend, začal s novým vozem, ale problémy s palivovou pumpou donutily český tým změnit plán a do druhého extra tréninku vyjet se závodním vozem. První oficiální trénink poté představoval ideální příležitost k práci na kvalifikačním nastavení.

 

Engeho rychlost byla povzbuzující, obsadil druhé místo, když ho překonal pouze dosud dominantní francouzský vůz. Tým se poté rozhodnul věnovat poslední trénink dne dalším jízdám s novým vozem, aby znovu ověřil všechny systémy a Enge zajel osmý čas.

 

Tomáš Enge: Byl to náročný den. Poprvé jsme vyzkoušeli náhradní vůz, ale hlavně jsme se soustředili na kvalifikaci, protože víme, že se v této oblasti musíme zlepšit. S dosaženým zlepšením jsem poměrně spokojený a jsem přesvědčený, že jsme na správné cestě. Samozřejmě ale musíme počkat na kvalifikaci, protože až v ní se ukáže pravda.

 

 Písek dělá určité problémy na začátku každého tréninku, trať trochu klouže a s postupem času se přilnavost zlepšuje. Nemám obavy s výhledem na neděli z toho, že jsme se soustředili v trénincích na kvalifikaci, protože naše nastavení na závod bylo dobré prakticky na všech tratích.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jan Vonka (FIA GT) a TOP foto ze sezóny 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose