www.car.cz
 

Modřice 2005 pro veřejnost v sobotu na Masarykově okruhu.
     9.12.2005 19:54 - Pavel Jelínek


Pátá Rallye Show Modřice změnila svoji podobu a namísto původně plánovaných rychlostních zkoušek a volného podniku v rallye na zakončení sezóny je připravována škola smyků. Obavy z ledu a sněhu na trati ale byly celkem zbytečné. V současné době jsou v okolí Masarykova okruhu jen zbytky sněhu.

 

 Namísto soutěžních posádek budou hlavními aktéry akce běžní řidiči. Akce je totiž nyní určena pro širokou motoristickou veřejnost. Podle nejnovějších informací se ale v roli rádců a při ukázkových jízdách u Brna objeví i několik závodníků se svým vozy. Pořadatelé avizovali například Vladimíra Barvíka, Ludvíka Ottu, či Jaroslava Mikulenku.

 

Část účastníků si může vyzkoušet automobilovou soutěž, jako  takovou, i se startem z Modřic a s přejezdem přes původně plánovanou RZ Ořechov Střelice. Zde na radnici na náměstí v Modřicích a před ní vše začalo již dnes v podvečer. Kdo se chce přihlásit k účasti a nestihl dnešní termín, může přijet na modřické náměstí v sobotu 10. prosince mezi 8 a 9 hodinou ranní. Ti, kteří si raději přispí a chtějí přijet až přímo na Masarykův okruh, mají ovšem rovněž šanci. „Zájemci mohou přijíždět i průběžně, případně se jízd zúčastnit opakovaně, trať si mohou projet vícekrát,“ doplňuje Jan Vonka, hlavně okruhový závodník a pořadatel akce. Podotýkáme ovšem, že průjezd zmíněnou tratí RZ bude pouze běžným tempem a trať nebude uzavřena.

 

Připraveno je několik úseků, kde se pojede na čas, přičemž rozhodovat bude nejmenší součet časů po absolvování všech úseků. Tyto „krátké erzety“ se pojedou vesměs na Masarykově okruhu. Ty nejlepší motoristy budou čekat poháry a ceny. Startovné bude činit symbolických 200 korun.

 

V 15 hodin bude v centru soutěže na automotodromu zahájena tisková konference (v budově ředitelství, v tiskovém středisku, kde bude zároveň i registrace posádek ) s již zmíněnými závodníky, určená pro veřejnost. Ti, kdo si budou mít zájem nechat poradit, ovšem budou mít šanci i v průběhu dne. Zájemci se mohou zeptat, jak je třeba nejlépe začít závodit a s čím, či v jaké disciplíně, a podobně. A samozřejmě i na záludnosti jízdy v zimě. Chybět by neměly ani ukázky rychlé jízdy se závodními vozy, možná se dokonce exhibičně „naostro“ pojede i na jedné z plánovaných erzet přímo na okruhu. (to se ovšem bude týkat pouze závodních  jezdců a nikoliv veřejnosti !!)

 

Sněhu ale na trati, vytyčené na  parkovištích a za boxy okruhu, bude minimum. „Sníh slezl, jsou jen zmrzlé fleky, ale za boxy je ještě teď led. Pár zbytků je hlavně tam, kde nesvítí slunko,“ informoval nás o aktuálním stavu Jiří Borůvka z Masarykova okruhu.

 

K účasti je nutná helma, kterou zájemcům mohou pořadatelé i zapůjčit. Interkom není pro tuto akci nutný J)

 

Konec je plánován na 16 hodinu. Nicméně není vyloučeno, že se podobná akce bude v průběhu zimy ještě několikrát opakovat. Podobné veřejné školy smyků tým Vonka Racing již v minulosti v okolí okruhu pořádal a býval o ně velký zájem.

 

 

Tisková informace V. RALLYE SHOW MODŘICE 2005 č. 5

 

Pavel Jelínek

Media servis

 

www.car.cz , www.motormix.cz

V Brně 9. prosince 2005

 

Oficiální stránky : http://www.vonka.cz

E-mail:  vonka@vonka.cz

 

Program akce:

 

9.12.                Modřice, nám. Svobody

registrace posádek od 15 hod. na radnici (prvních 20 zdarma! Jinak 200 Kč)

představení jezdců od 18 hod.

10.12.                           Modřice, nám. Svobody

odjezd posádek po trati Rallye Show Modřice od 8,30 hod.

Automotodrom Brno

průjezd jednotlivých rychlostních zkoušek od 9 hod.

debata na téma závodění s opravdovými závodníky v 15 hod.

vyhlášení výsledků, předání cen v 16,15 hod.

                       

 

Co je potřeba?        

  • Řidičský průkaz
  • Vozidlo s platným povinným ručením
  • Startové 200,- Kč ; prvních 20 zaregistrovaných a členové Vonka Racing Klubu ZDARMA!
  • Helma (možno půjčit na místě)

 

Co nabízíme?

  • Ochutnat atmosféru automobilové soutěže
  • Vylepšit řidičské schopnosti
  • Škola smyku
  • Získat informace od opravdových závodníků
  • Všichni účastníci obrží dárek
  • Pro vítěze jsou připraveny poháry a hodnotné ceny
  • Přítomnost médií
  • Průřez sezónou týmu Vonka Racing, autogramiáda Jana Vonky

 

Pokračování registrace :

sobota 10.12. Automotodrom Brno, hlavní budova – tiskové středisko, od 9 hodin a  během dne.


 
 
Fotogalerie:   Fabie WRC v barvách Red Bull pro MS 2006

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose