www.car.cz
 

Znak Citroënu září nad pařížským bulvárem Champs Elysées
     10.12.2005 10:48 - tisková zpráva


Paříž, 9.prosince  2005 - Nad pařížským bulvárem Champs Elysées se v noci z 29. na 30. listopadu rozzářil znak Citroënu.

 

Návrat francouzské značky na toto tradiční místo tak zaznamenal novou fázi. Po dokončení hrubé celokovové stavby a skleněného pláště došlo i na vnější označení. Vzhledem k velikosti „dvojitého šípu“, 11 metrů na výšku a 3,5 metru na šířku, probíhal transport komponent, z nichž každá vážila několik tun, v noci speciálním konvojem vozů. Instalace se pak uskutečnila za asistence speciálního jeřábu za denního světla, aby nedošlo k poškození jednotlivých částí i skleněné fasády.

 

Nové označení budovy Citroën má symbolizovat spojení minulosti s budoucností. Pojítko obstará část původního objektu Citroën z roku 1928, orientaci na budoucnost zase připomene dvojitý šíp, který díky speciálním materiálům září na bulvár ve dne v noci.

 

Co bude čekat návštěvníky uvnitř? Samozřejmě v prvé řadě auta. A to jak ta nejnovější z aktuální modelové řady, tak i historické unikáty. Všechny exponáty budou vystavenyv několika patrech a na otáčivých plošinách.

 

Kromě toho tu budou k vidění také koncepty Citroën, dále tu návštěvníci naleznou spoustu informací a dat, knih či audiovizuálních nosičů s tématikou značky Citroën, ať o současnosti, tak i o její minulosti.

 

 

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.

 

 

Ing. Martina Bedrnová


 
 
Fotogalerie:   Jan Vonka (FIA GT) a TOP foto ze sezóny 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose