www.car.cz
 

A1GP v Dubai: Tomáš Enge zajel vyrovnaný výkon. Startuje ze sedmého místa
     10.12.2005 16:22 - tisková zpráva


Češi odstartují ze čtvrté řady - (10.12.05)

Český tým sklidil v kvalifikaci plody svého úsilí vloženého v trénincích do vyladění vozu na kvalifikaci a do sprintu odstartuje ze sedmého místa na startovním roštu. Tomáš Enge předvedl ve všech kvalifikačních jízdách solidní a vyrovnaný výkon.

Rovněž druhý den jízd v Dubaji se odehrál pod slunečnou oblohou a kvalifikaci nabídla vzrušující podívanou. Program dne začal posledním volným tréninkem, ve kterém český tým znovu pracoval na dolaďění vozu pro kvalifikaci. Enge odjel 19 kol a zajel 11. čas. Kvalifikace začala neobvykle, její první část totiž byla předčasně ukončena po havárii mexického vozu, jen pár vozů mělo v té chvíli zajetý čas.

 

To v praxi znamenalo, že o výsledcích kvalifikace rozhodnou dva nejlepší časy ze tří zbývajících částí. Český tým použil stejně jako ostatní pro každou kvalifikaci nové pneumatiky a Enge zajel sedmý, sedmý a osmý čas v jednotlivých částech kvalifikace.

 

Jako nejlepší dva časy se počítaly ty ze třetí a čtvrté části. Sedmé místo na startu je ve srovnání s posledními dvěma závody, kde Češi zůstali daleko od top 10, velkým zlepšením. Druhý pole position v řadě získal pro Švýcarsko Neel Jani.

 

Tomáš Enge: „Určitě jsme zlepšili vyladění vozu pro kvalifikaci, a ačkoliv nejsem se sedmým místem na startu úplně spokojen, ve srovnání se dvěma posledními závody je to daleko lepší. Myslím, že je to dobrá výchozí pozice a v závodech ji snad ještě vylepšíme. Práci na kvalifikačním nastavení jsme věnovali hodně času a vyplatilo se to.

 

Pochopitelně máme ještě rezervy, ale našli jsme správnou cestu. Předjíždění tady bude v závodu dost obtížné, protože je tu v podstatě jen jedna stopa, mimo ni trať kvůli písku hodně klouže. Nicméně to může vést k nějakým chybám, takže si myslím, že určitě uvidíme změny v pořadí.

 

Našim cílem je získat co nejvíce bodů, pokud bychom dojeli dvakrát mezi nejlepšími pěti, byl bych spokojený.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Pirelli rallye 2005 (Rakousko), foto Günther Sterlike

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose