www.car.cz
 

Vojtěši otevřeně : „Šumava“ v rukou packalů
     tisková zpráva


Poprvé v barvách nového generálního sponzora a poprvé pod názvem OMV Rally Team nastoupily posádky Tomáš Vojtěch – Miroslav Fanta a Štěpán Vojtěch – Michal Ernst na start Mogul Šumava Rally. Už na RZ1 ale začaly problémy peugeotu Štěpána Vojtěcha s turbodmychadlem a po dalším testu už je posádka nucena odstoupit ze čtvrtého místa.


od Ivo NesrovnalaJediným želízkem v ohni OMV Rally týmu tak zůstal Peugeot 206 WRC pilotovaný starším z bratrů Tomášem. „Na první páteční rundě byl drobný problém s mapami diferenciálů a nefungovala ruční brzda. Z toho vyplynuly těžkosti v retardérech, v jednom jsem dokonce couval. Nechali jsme tam asi deset sekund, ale to nemá na konečný výsledek žádný vliv,“ komentoval úvod soutěže Tomáš.


Druhý den už pak byl především ve znamení nepochopitelných a nesmyslných rozhodnutí ze strany představitelů soutěže. „Trať RZ7 byla ze dvou třetin pokryta sněhem a ledem, RZ8 se na sněhu a ledu jela celá a na RZ9 kromě krátkého úseku po startu byl opět sníh a led. Za těchto podmínek je šílenství zakázat pneumatiky s hroty! Stejně jako loni je to naprosté selhání ze strany organizátorů soutěže, kteří svým chováním poškozují rallysport,“ neskrýval rozčarování nad rozhodnutím činovníků Tomáš.

Teprve druhou soutěž absolvoval s Tomášem Vojtěchem nový spolujezdec Miroslav Fanta. „Už spolu fungujeme naprosto precizně a těšíme se na soutěž, kterou budou řídit kompetentní lidé,“ uzavřel ohlédnutí za letošní „Šumavou“ Tomáš Vojtěch.

tisk info - Petr Horák


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose