www.car.cz
 

IQ-Jänner rallye 2006 je důležitá pro region i pro cestovní ruch
     19.12.2005 13:27 - tisková zpráva


Závodní sport na nejvyšší úrovni!

Vášeň pro závody v sobě měl člověk od nepaměti. Závody a závodní jezdci nás vždy fascinovali. Kouzlo motoristického  sportu spočívá především v perfektní souhře mezi člověkem a vozidlem na nejvyšší technické, ale také jezdecké úrovni.

24. mezinárodní IQ-Jänner-Rallye 2006, na které se očekává na 150.000 návštěvníků, patří k velkým sportovním událostem v naší zemi a je příkladem toho, že s koňskými silami je možné zacházet také odpovědně. Zvláště bezpečnostní opatření pro diváky a závodníky dosáhla i v mezinárodním srovnání nejvyššího standardu.

Jako zemský sportovní referent se opět velmi těším na tuto vrcholnou sportovní událost. Srdečně blahopřeji pořadateli, sportovnímu sdružení Rallye Club Mühlviertel. Odpovědným pořadatelům a dobrovolným pomocníkům děkuji za příkladnou práci a přeji všem sportovcům co největší úspěchy a dobrou jízdu.

 
Dr. Josef Pühringer
Zemský hejtman

 Vážené dámy a pánové!
Milí přátelé motoristického sportu!


Již popáté podporuji se svým řetězcem čerpacích stanic IQ-Diskont jako hlavní sponzor 24. mezinárodní IQ-Jänner-Rallye. Tato v současnosti největší akce motoristického sportu v Rakousku je pro všechny fanoušky rallye velkou událostí rakouské motoristické scény. Nejsou to jen sportovní souboje jezdců, co uvádí publikum v nadšení. IQ-Jänner-Rallye se v posledních letech stala velkou společenskou událostí, která všem zúčastněným přináší do tohoto překrásného regionu kromě impulsů sportovních také impulsy ekonomické.

S účastníky z více než 10 zemí a 200 akreditovanými novináři požívá IQ-Jänner rallye velké mezinárodní pozornosti, díky které se Mühlviertel se zúčastněnými obcemi může účinně mediálně prosadit.

Pro takovou působivou akci je potřeba především pomoci a součinnosti spolkové země, kraje a obcí a nezanedbatelnou podporu poskytují pořádajícímu Rallye-Clubu Mühlviertel zaměstnanci hasičů, policie, Červeného kříže, úřadů a četných dalších organizací. Díky účasti našich českých sousedů se pozitivně vyvíjí „vzájemné sbližování“.

Všem zúčastněným přeji mnoho zdaru a účastníkům napínavé dny rallye bez nehod.

obchodní rada Mag. Julius Stiglechner
 

Také v r. 2006 bude mít IQ Jänner rallye opět podporu obcí

Počátkem ledna bude v Mühlviertelu aktivních celkem 14 obcí pro rallye
Tak jsou obyvatelé regionů zapojeni do průběhu tohoto podniku

Také při 24. ročníku IQ-Jänner rallye se budou mnohé obce Mühlviertelu aktivně podílet na průběhu podniku, který se koná od 5. do 7. ledna 2006.

Za toto nasazení patří obcím zastoupených jejich starosty zvláštní poděkování organizačního vedení podniku.

Z tohoto důvodu se obce obracejí otevřeným dopisem na zástupce tisku.

My, starostové „rallyeových obcí“ jsme hrdi, že se v našem regionu rozvinula jedna z největších akcí motoristického sportu v Rakousku. Za to vděčíme velkolepé spolupráci pořadatelů – Rallye Clubu Mühlviertel – s jinými sdruženími, zástupci našich obcí, úřadů, dobrovolných hasičů, Červeným křížem, policí a mnoha dobrovolným pomocníkům.

Naplňuje nás hrdostí, že v rakouském listu Kronen Zeitung ze dne 12. ledna 2005 bylo doporučeno, aby pořadatelé z Korutan byli posláni kolem stadionu Evropského mistrovství v Klagenfurtu, případně na seminář do Mühlviertelu, aby se poučili z námi prožité spolupráce. Tato námi prožitá spolupráce by měla být další pobídkou k tomu, abychom tuto akci i nadále takto úspěšně organizovali.

V tomto smyslu přejeme Rallye Clubu Mühlviertel mnoho zdaru, divákům dobrou zábavu a účastníkům hodně úspěchů a především
podnik bez nehod.


Bgm. Mag. J. Mühlbachler, Freistadt;
Bgm. J. Hinterreiter-Kern, Unterweissenbach;
Bgm. A. Scheuwimmer, Pregarten;
Bgm. E. Punz, Liebenau;
Bgm. J. Lindner, Gutau;
Bgm. Mag. J. Naderer, Tragwein;
Bgm. A. Punkenhofer, St. Oswald;
Bgm. J. Brandstätter, Lasberg;
Bgm. Mag. H. Tischler, Bad Zell;
Bgm. J. Holzmann, Königswiesen;
Bgm. I. Bauernfeind, Pierbach;
Bgm. E. Kriechbaumer, Schönau;
Bgm. J. Langthaler, St. Leonhard;
Bgm. J. Mittmannsgruber, Weitersfelden.

IQ-Jänner rallye s důležitými impulsy pro cestovní ruch

Rok 2006 začne pro region s potěšitelnými údaji o přenocování
Různé turistické nabídky odkazují na Kernland Mühlviertel

Velké podniky jako IQ Jänner rallye poskytují cestovnímu ruchu v Mühlviertelu rozhodující impulsy. „To se samozřejmě týká jak samotných dní konání podniku, které provozovatelům ubytování a gastronomických služeb přinášejí velmi dobré vytížení“, ví Karl Hackl, jednatel turistického sdružení Mühlviertler Kernland.

Již počátkem prosince jsou v místech, kde se rallye 2006 koná, všechny pokoje rezervované. Na druhou stranu nabízí rallye regionu prostor k tomu, aby se prezentoval jako turistický cíl. Hackl: „Velká mediální pozornost, kterou s sebou taková velká akce nese, má pro Mühlviertler Kernland enormní reklamní hodnotu“. Doprovodné reklamní akce prostřednictvím četných turistických nabídek mají dlouhodobé pozitivní účinky.

Nálada provozovatelů je v souladu s tím dobrá. Také v roce 2006 budou podniky cestovního ruchu výborně připraveny na nápor sportovních fanoušků a účastníků. „Podnik s takovou tradicí jako IQ Jänner rallye je pro cestovní ruch samozřejmě zvláště velkou výzvou“, těší se Hackl.

PR


 
 
Fotogalerie:   Le Mans 2005 od Josefa Vrátila podruhé

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose