www.car.cz
 

Eddy Schlager přeje krásné svátky! A příští rok do Super série
     20.12.2005 22:17 - tisková zpráva


Jednou z nových postav letošní sezóny rallysprintů byl na Blanensku žijící Rakušan Eddy Schlager, který se při letošní Autonova rally Tišnov po jedenáctileté pauze znovu posadil za volant soutěžního vozu. Eddy rozhodně není v automobilovém sportu žádný zelenáč; vždyť v 80. letech patřil do špičky rakouského seriálu a získal dva mistrovské tituly.

 

Jeden v hodnocení skupiny A v roce 1984 a druhý se mu podařilo vybojovat v roce 1987 ve skupině N. Už na přelomu 80. a 90. let navíc startoval i na našich nejvýznamnějších soutěžích – na rally Bohemia a na Barum rally. Hlavně na Barum rally se mu dařilo dosahovat skvělých časů a v přímých soubojích se střetával s hvězdami evropských rally.

 

Například  s Arminem Schwarzem, kterého dokonce v té době dokázal držet za svými zády. Zřejmě největším Schlagerovým úspěchem ze startů v České republice je druhé místo z rally Úslava Blovice 1994, kde si jeho skalp připsal jen Emil Triner, který tehdy, podobně jako Eddy, sedlal vůz Audi Quattro.

 

 Od těch dob se ale samozřejmě spousta věcí změnila. Eddy Schlager se na start letošní Autonova rally Tišnov postavil více méně z legrace. Chtěl vyzkoušet, jestli za těch jedenáct let soutěžácké pauzy nezapomněl držet volant závodního vozu, a zajímalo ho, jak si povede v nabité konkurenci českého šampionátu. V Tišnově Eddymu vše vyšlo na výbornou, podal tu svůj nejlepší výkon letošní sezóny a dojel si na cílovou rampu pro devatenácté místo celkově.

 Po epizodní tišnovské spolupráci s týmem Williho Stenga se od dalšího závodu na Kopné usadil za volantem Mitsubishi Lancer EVO VI třídy A8, ale tento vůz mu nepřinesl štěstí. Během všech tří startů s tímto speciálem ho provázely technické potíže, které několikrát Eddymu a jeho spolujezdci Richardu Wächterovi zhatily dobře rozjetý závod. Stalo se tak na Kopné, ve Vyškově i při posledním sprintovém klání ve Vsetíně.

 

Přestože Eddy Schlager není ze svého účinkování v sezóně 2005 nikterak nadšen, na rallysport zanevřít nehodlá. V roce 2006 by se rád svezl na vybraných podnicích Rally super série. České rally a aktéry tohoto sportu u nás má totiž velmi rád.

            S blížícím se koncem roku by chtěl Eddy Schlager touto cestou všem poděkovat za podporu v sezóně 2005 – pořadatelům za přátelskou péči, novinářům a pracovníkům všech médií za pozornost, kterou jeho startům věnovali, svým kolegům za volanty soutěžních vozů za krásné přijetí v kruhu pilotů a samozřejmě fanouškům za podporu podél tratí rychlostních zkoušek.

Eddy přeje všem pohodové Vánoce, zdraví, štěstí, hodně radosti a úspěchů do nového roku a samozřejmě se těší na shledanou při kláních MČR v rally v roce 2006.

 

 

                                                                                                                   Jiří Dokulil

                                                                                                           www.ftr-media.com

 

 


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose