www.car.cz
 

Rallye Show Modřice zakončila sezónu 2005 zcela jinak, než dosud
     22.12.2005 13:09 - Pavel Jelínek


Prosincová Rallye Show Modřice 2005 na poslední chvíli změnila svoji podobu. Namísto automobilové soutěže, která se jako volný závod jela v minulosti na dohled Brna již čtyřikrát, se akce konala jako podnik, zaměřený na zdokonalování jízdy běžných řidičů.

 

Na start v Modřicích, či do centra veškerého dění na Masarykův okruh, přijely desítky zájemců a nechybělo ani několik závodníků a jejich závodních strojů. Ti předváděli jízdu na plný plyn a takzvanou vyšší školu bezpečné jízdy, a případným zájemcům dokázali i poradit. K vidění byly vozy Subaru Impreza, Mitsubishi Lancer, různé modely BMW a nejčastěji škodovky, ale ve startovním poli se objevily i maličké vozy Opel Astra, Suzuki Swift, Ford Fiesta, či Renault Clio až po naopak  veliké Nissan Terrano.

 

Sníh, který několik dní před akcí pokryl celý automotodrom, nakonec těsně před jejím konáním roztál. Desítky řidičů i řidiček si mohly vyzkoušet své schopnosti mezi kuželkami na suché i na místy vodou pokropené vozovce. V naprostém bezpečí parkoviště a bez hrozby vážné havárie, o což především šlo.

 

Zájem pořadatele potěšil, protože se vše připravovalo až na poslední chvíli. Akce totiž nahradila vlastní rallye, která měla tradičně zakončit sezónu soutěžáků na Moravě, o kterou byl v prosincovém termínu naopak menší zájem, než v minulosti. „Celá akce na automotodromu byla podle mne zdařilá jezdecky i divácky zajímavá. My jako pořadatelé jsme byli spokojeni a podle ohlasů i účastníci,“ zhodnotil premiéru její ředitel Vojtěch Svoboda. I když jinak tým Vonka Racing v minulosti podobné školy smyků pro své členy i veřejnost již pořádal, takže se o úplnou premiéru nejednalo.

 

Nejrychlejší čas zajel Tomáš Vacek se čtyřkolkou Subaru Impreza GT, který o tři a půl sekundy porazil druhého Antonína Daniela s Renaultem Megane Coupe. V samostatně vyhlašované kategorii žen vyhrála Klára Mladá s BMW před Nikolou Ohlídalovou se starší Škodou 120.Celkově vítězce patřila 26. pozice.

 

Další podobné akce na letošní zimu, tentokrát již snad i se sněhem a ledem, jsou v jednání.. Více se aktuálně dozvíte třeba na www.motormix.cz , www.car.cz nebo www.vonka.cz.

 

Podobné školy bezpečné jízdy, či také školy smyků, jsou jistě potřebné. Připomeňme, že třeba vůbec nejtragičtějším dnem roku 2004 byl čtvrtek 23. prosince, kdy při nehodách na našich silnicích zahynulo šestnáct lidí! Celá předchozí zima pak stála život téměř tři stovky motoristů. Jistě je lepší se „vyblbnout“ a zároveň se něco naučit na podobné akci, než závodit v běžném provozu.

 

  -pj-

 


 
 
Fotogalerie:   Rally aneb závod pro veřejnost i profiky od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose