www.car.cz
 

Posledních pár dnů před startem Dakaru 06 na slovíčko s Elisabete Jacinto
     25.12.2005 13:30 - Pavel Jelínek


41letá Portugalka bude letos opět jedinou ženou, která bude fakticky pilotovat závodní truck. Znovu zůstává věrná kamionu Renault. Letos bude mít pro ni Dakar tu příchuť, že odstartuje z jejího bydliště – Elisabete totiž bydlí v Lisabonu. Před startem a setkání na místě jsme ještě prohodili pár slov.

 

Tak jaké byly poslední přípravy?

 

Přípravu auta zajišťuje Renault, ale přece jen, je tam spousta administrativních maličkostí a povinností. Zatrénovat jsme si byli v Maroku na soutěži zvané AMV Shamrock, když už se tedy neuskutečnila Hoggar Rallye v Alžírsku. Soutěž jsme dokončili a snad poprvé jsem měla z auta celkem dobrý pocit.

 

Dobrý pocit?

 

Zdá se, že jsme podvozek konečně dotáhli do takového stádia, že vydržíme jet i delší dobu vysokými rychlostmi, tlumiče s bypassem konečně drží a snad jsem se zlepšila i jako řidička. Dakar chci především dokončit a být s průběhem závodu spokojená.

 

Musí to být zajímavý poct, startovat z místa bydliště…

 

To ano, ráno vstanu, nasnídám se, zabouchnu dveře a zavolám: tak ahoj, já jedu do toho Dakaru! J

 

Ty sama se nějak konkrétně připravuješ? Slyšel jsem, že Dakar je víc o psychice a zkušenostech, než o fyzické kondici…

 

Tu rozhodně nepodceňuji – chlapi mají přece jen přirozeně víc síly, tu já musím dohánět, takže hodně sportuji a několikrát týdně chodím do posilovny. Cvičení se mi určitě bude hodit.

 

Koukal jsem, že ti bylo přiděleno velmi slušné startovní číslo (517), mezi samými ostrými hochy…

 

Z toho mám radost, je to fajn. Možná je to i tím, že Renault Trucks je sponzorem Dakaru a chtěli mít jedno auto i v téhle společnosti, je to jistě příjemnější než startovat někde zezadu, kde o nás nikdo nebude vědět. A vím o tom, že budu na startu před vaším Tomášem Tomečkem. Pokud se nebude startovat v obráceném pořadí, jistě mě brzy dojede, jeho auto i on sám jsou určitě rychlejší. Nejspíš na mě budou troubit…pokud bude místo, nemám rozhodně žádný problém ho pustit před sebe.

 

Jaké budou ony dvě dlouhé rychlostní zkoušky v Portugalsku?

 

To záleží na počasí. Pokud se rozprší, rozhodně tam kamiony neprojedou a pořadatelé ty zkoušky budou muset zrušit. Pokud bude sucho, bude to moc pěkné. Problém je ale v tom, že letos na podzim na ně napršelo daleko víc vody, než ve srovnatelném období minulých let a půda byla dost měkká. Poslední dva týdny před Vánocemi však bylo slunečno, tak uvidíme, snad nám svatý Pedro bude přát.

 

 

Díky a budu se těšit na setkání v Lisabonu.

 

Jiří Vintr, www.motormix.cz, www.car.cz


 
 
Fotogalerie:   Elisabete Jacinto před Dakarem 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose