www.car.cz
 

IQ-Jänner rallye by měla být skutečným „sněhovým trhákem“
     27.12.2005 19:03 - tisková zpráva


V současnosti panují v Mühlviertelu, speciálně vLiebenau/Könmigswiesenu,

zimní podmínky

135 posádek z 10 států odevzdalo přihlášky, mezi nimi pět jezdců priority B FIA

 

Přesně deset dní zbývá do startu 24. ročníku IQ-Jänner rallye, která má start i cíl v hornorakouském Freistadtu. V současnosti panují v celém Mühlviertelu částečně pravé zimní podmínky. Množství sněhu z posledních týdnů zůstalo ležet i přes vzestup teplot.

 

Jelikož podle podrobného studia povětrnostních map se dá v následujících dnech ještě čekat sněžení a následné chladné počasí, můžeme již dnes sázet na pravou sněžnou rallye. Speciálně severní část Mühlviertelu, tedy oblast kolem Liebenau, Unterweissenbachu a Königswiesenu, k tomu má ty nejlepší předpoklady.

 

V současnosti je také k dispozici skutečný výsledek přihlášek podaných do IQ-Jänner rallye 2006. Celkem má v Mühlviertelu startovat 135 posádek. Mezi nimi je pět jezdců s prioritou B FIA. Jsou jimi Rakušané Raimund Baumschlager, Fin Jani Paasonen, Češi Jan Kopecký a Václav Pech a Slovák Josef Beres jun.

 

Dalších 18 jezdců má statut národního prioritního jezdce. Nejznámějšími z nich jsou Achim Mörtl, Štěpán Vojtěch, Hermann Gassner, Ernst Haneder, Karel Trněný, Krisztian Hideg, Toto Wolff, Pavel Valoušek, Vojtěch Štajf, Walter Kovar a Mario Saibel.

 

K tomu navíc Švéd Stig Blomqvist jako absolutní superstar. V roce 1984 byl mistrem světa v rallye, před dvěma týdny se na historické Safari rallye v Keni umístil na vynikajícím druhém místě v celkové klasifikaci.

 

Podíl zahraničních účastníků představuje 72 posádek, proti nimž stojí 63 posádek rakouských.

 

Do skupiny A se přihlásilo 29 účastníků, nejvyšší podíl s 57 posádkami je ve skupině N, 11 se přihlásilo do dieselové třídy, velmi silná, s 30 posádkami, je skupina H s již nehomologovanými vozy, čistě historických vozů bude na startu 8.

 

IQ-Jänner rallye 2006 se započítává do rakouského a českého mistrovství rallye, společně s Mogul Šumava rallye také do Wintercupu 2006.

 

Další informace najdete na www.iq-jaennerrallye.at a www.wintercup-rallye.at

 

IQ-Jänner Rallye, Mühlviertel

Armin Holenia, tel. +43 664 201 27 00

Vídeň, 27. prosince 2005


 
 
Fotogalerie:   SEAT rally Český Krumlov 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose