www.car.cz
 

Dakar 2006: Tomečkova Tatra přežila, ale posádka nestihla trajekt a musela odstoupit !!!
     2.1.2006 10:01 - tisková zpráva


Tatra žije!

Poslední telefonický rozhovor s Tomášem proběhl v krátkosti za zvuku burácejícího motoru: "Už jedeme do Malagy, ale máme před sebou ještě 300 km. Vůbec nevíme, kdy odplouvá loď..."

Takže prozatím můžeme jen hádat, zda posádka tatry trajekt do Afriky stihne, či ne. Dnešní noc bude ještě pěkně dramatická.

Zuzana Nohavicová, LRT

Odstoupení Tomáše Tomečka

Noční stíhací jízda Tomáše Tomečka do přístav v městě Malaga bohužel dopadla neúspěšně. Poté co se podařilo postavit Tatru č. 518 na kola pomocí jeřábu, došlo na opravu kol, slepení plachty, narovnání nárazníku, dolití motorového oleje.

Tatra pak naskočila na první natočení. Do přístavu ji ale zbývalo přes 400 km. Zdržení, které se nasbíralo čekáním na jeřáb a následnou nutnou opravou se již nepodařilo dohnat rychlou jízdou po dálnici s průměrnou rychlostí 140 km/h. Funkčně je závodní Tatra v pořádku.

Tomáš Tomeček už v přístavu nenašel ani jeden ze tří trajektů převážející závodníky rallye Dakar do Afriky a ani pořadatelskou kontrolu. Existovala ještě možnost dopravit se do Afriky na vlastní pěst, ale po kontaktu s pařížskou centrálou organizátorů se zjistilo, že díky neabsolvování vstupní kontroly na trajekt by byli diskvalifikování a v závodě by stejně nemohli pokračovat. V současné době je Tomáš Tomeček, Vlasta Buchtyár a Vojta Morávek v motelu kousek od Malagy a chystají se na cestu domů.

Díky tomu, že Letka Racing Team má v rally Dakar ještě druhý vůz Tatra (č. 513) pilotovaný Andrem Azevedem a s českým zástupcem, mechanikem Mírou Martincem, naše účast nekončí. Budeme pokračovat dál v naších reportážích. Míra přislíbil, že se bude ozývat stejně jako v minulých letech. V současné době jsou na druhém místě v průběžném pořadí v kategorii kamiónů.

Za LRT Tomáš Kubina

Rádi bychom Vás upozornili, že na našich týmových stránkách www.lrt.cz jsou k dispozici kromě reportáží také aktuální průběžné výsledky v kategorii kamiónů a další zprávy.

Vaše pozdravy členům týmu můžete zasílat na adresu vzkazy@tomastomecek.cz.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose