www.car.cz
 

Volkswagen na Dakaru 2006 tvrdě vystartoval za vítězstvím
     2.1.2006 19:36 - tisková zpráva


Praha 2. ledna 2006 - Carlos Sainz s Race Touaregem 2 v čele absolutní klasifikace, tři z pěti posádek týmu Volkswagen v první desítce

 

Chceme vyhrát - jsme perfektně připraveni,“ prohlásil Kris Nissen, šéf sportovní divize automobilky Volkswagen, před startem letošní Rally Dakar. A první etapy největšího automobilového dobrodružství, jak se legendárnímu pouštnímu maratonu přezdívá, ukazují, že nemluvil do větru: Carlos Sainz, který pilotuje jeden z nových speciálů Race Touareg 2, se hned od startu první etapy usadil v čele celkové klasifikace a první pozici si drží i po druhé etapě z Portimaa do Malagy!

 

Volkswagen do letošní Rally Dakar nasadil historicky nejsilnější tým pěti posádek s vozy Race Touareg 2. Jejich piloty jsou ti nejzkušenější jezdci:

·         Carlos Sainz, světový rallyový šampion a co do počtu vyhraných podniků nejúspěšnější jezdec světových soutěží

·         Bruno Saby, úřadující světový šampion seriálu FIA Cross Country Rally

·         Jutta Kleinschmidtová, vítězka „Dakaru“ 2001

·         Giniel de Villiers, který pro Volkswagen vybojoval dvě druhá místa v šampionátu Cross Country Rally 2005

·         Mark Miller, rallycrossový specialista, nováček týmu Volkswagen, který má ovšem velké zkušenosti z předchozích startů na „Dakaru“

 

Po druhé etapě Rally Dakar 2006 má Volkswagen tři posádky v první desítce v kategorii automobilů, ve které se o vítězství pokouší celkem 174 týmů: Vedle vedoucího Sainze si Bruno Saby drží 4. místo a Jutta Kleinschmidtová je klasifikována na 7. místě. Mark Miller se na jedenáctém místě drží v těsném závěsu za „top ten“ skupinou a jen o jediné místo za ním jede Giniel de Villiers.

 

Tým pracuje perfektně, vedoucí pozice nás uspokojuje, ale do cíle zbývá ještě přes osm tisíc kilometrů,“ hodnotí situaci racionálně Kris Nissen. „Konkurence má letos také mimořádně silné týmy a je nám jasné, že to bude souboj o každou sekundu!“

 

Na start letošního „Dakaru“ se postavil rekordní počet 475 posádek
(174 automobilů, 232 motocyklů, 69 kamionů). Kolonu závodníků sleduje 108 asistenčních vozů a 129 servisních nákladních automobilů.

 

Do pouště opět s naftou

I v letošním ročníku Rally Dakar jedou piloti týmu Volkswagen se speciály Race Touareg, ovšem v jejich druhé vývojové podobě. V průběhu loňského roku upravili konstruktéři především zavěšení kol a pozměnil se i design přední části. Přepracovaný interiér je ještě lépe ergonomicky řešený.

 

Samozřejmě i Race Touareg 2 je poháněný pětiválcovým turbodieselem 2.5 TDI o výkonu přibližně 260 k, který pohání všechna čtyři kola. Podaří-li se týmu automobilky Volkswagen v letošní Rally Dakar zvítězit, zapíše se TDI motor navždy do historie motoristického sportu jako první diesel, který v kategorii automobilů dokázal tuto extrémně náročnou soutěž vyhrát!

 

 

Import Volkswagen Group

AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz


 
 
Fotogalerie:   VW Touareg po startu Dakaru 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose