www.car.cz
 

Václav Pech vstupuje do nové sezóny, která bude úplně jiná
     4.1.2006 00:17 - tisková zpráva


Úřadující mistry České republiky v rallye Václava Pecha jun. a Petra Uhla čeká již tento víkend start do nové soutěžácké sezóny. Po dohodě představitelů Autoklubu ČR s jejich rakouskými kolegy se uskuteční první podnik našeho domácího mistrovství v rallye společně s první soutěží rakouského šampionátu. Hostitelem této společné zahajovací soutěže je autoklub v rakouském městě Freistadt. Brzký lednový termín a poměrně vysoká poloha lokality soutěže slibují, že se bude závodit na sněhu.

Letošní sezóna bude, ale jiná  než ty předchozí. Posádka z Plzně přesedla ze závodního vozu specifikace WRC do produkčního vozu, se kterým letos svede boj o domácí titul.Pojedeme domácí mistrovství s vozem Mitsubishi Lancer, ve Freistadtu budeme startovat se zapůjčeným vozem v evoluci EVO 8 a s tímto vozem absolvujeme též následující podnik v Klatovech - Rallye Šumava. Současně ale začínáme připravovat vlastní soutěžní vůz Mitsubishi Lancer EVO 9, se kterým bychom se chtěli představit již na třetím podniku domácího mistrovství,“ říká Václav Pech jun. a dodává,

„Předpisy a řády automobilových soutěží mají svůj vývoj a ten my musíme respektovat. Vozy WRC v našich podmínkách končí. My chceme bojovat o domácí titul. Vyrovnanost techniky v produkčních vozech  přinese do boje o domácí titul větší konkurenci. Pro nás to bude přechod k autu, na jehož jízdní vlastnosti jsme si již zvykali na loňské Barum rallye a na Rallye Bratislava, kterou se nám podařilo vyhrát absolutně. Pojedeme jako úřadující mistři republiky, ale obhájit tento titul bude letos nesmírně obtížné.“

Plzeňská posádka je již v místě konání soutěže. Seznamovací jízdy komplikuje velké množství sněhu, které v posledních dnech v oblasti Freistadtu napadlo a podle posledních zpráv v lokalitě stále hustě sněží.

„Připomíná mi to rok 2004, kdy zde také těsně před soutěží napadlo hodně sněhu a řekl bych, že letos je ho ještě víc. Pořadatelé dělají, co je v jejich silách, aby zajistili průjezdnost trati. Bude to opravdu zimní soutěž se vším všudy a jak jezdci, tak diváci si určitě přijdou na své. Nám se zde podařilo loni zvítězit, ale to jsme startovali s WRCčkem, letos s mitsubishi to budeme mít o hodně těžší.

Navíc se na startu sejde opravdu velmi početná konkurence a například v naší kategorii nejsilnějších čtyřkolek je zde více než třicet posádek se špičkovou technikou a vedle rakouských mistrů i taková jména, jako mistr světa Blomquist, či Fin Paasonen. My jsme s mitsubishi na sněhu ještě nezávodili a také proto máme naplánováno na středu svezení s ostrým vozem v podmínkách soutěže, abychom se seznámili s jeho jízdními vlastnostmi na sněhu. A ve čtvrtek nás již čeká start,“ říká Václav Pech jun.

24. IQ-Jänner rallye 2006 odstartuje v rakouském pohraničním městě Freistadt již ve čtvrtek, kdy posádky absolvují úvodní diváckou zkoušku přímo ve Freistadtu. Hlavní souboje o celkové vítězství však propuknou až v pátek a v sobotu, kdy na jezdce čeká dalších 17 rychlostních zkoušek o celkové délce 271 km. Vítěz bude znám v sobotu 7.1.2006, kdy v 17:30 přijede ve Freistadtu na cílovou rampu.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


 
 
Fotogalerie:   Vonkova škola smyku od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose