www.car.cz
 

Radek Rous přechází na čtyřtaktní motorky
     5.1.2006 09:50 - Pavel Jelínek


Motocyklový jezdec Radek Rous z Kralic nad Oslavou vloni startoval v MA silničních motocyklů, ale pak se rozešel se španělským týmem Würth Honda BQR a v šampionátu předčasně skončil. Nyní ohlásil změnu - připravuje vlastní tým a přechází na čtyřtaktní motorky.

„Situace byla neúnosná. Proto jsem sezónu předčasně ukončil. Čtyřiadvacáté místo a jedenáct bodů není nejhorší, ale není to ani žádná sláva,“ hodnotí   nyní s odstupem Radek loňský rok.

V mistrovství světa dvěstěpadesátek se zkušený Rous už letos podle svých slov  určitě neobjeví. Nabídku, kterou dostal, odmítnul. "Se znojemským Racing teamem se budeme ubírat jiným směrem. Chceme zkusit čtyřtaktní motorky - třídu supersport. Je to třída, která se jede současně s mistrovstvím světa superbiků," vysvětluje.

V letošním roce by pak chtěl jet pouze evropské závody. Pravděpodobně pojede  mistrovství Evropy, mistrovství Německa i domácí šampionát, pokud  vše půjde podle představ.

Rous bude mít k dispozici dvě Yamahy R6. Jsou to modely roku 2006 a v těchto dnech by již měl absolvovat první testy. Samozřejmě nikoliv na zasněženém Masarykově okruhu, který má kousek za barákem, ale na jihu Evropy - ve španělské Valencii.


 
 
Fotogalerie:   GX3: Napůl motocykl, napůl sporťák…od VW

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose