www.car.cz
 

Junioři TOMEK –se ŠKALOUDem stříbrní na sněhové rakouské IQ – Jänneru rally.
     9.1.2006 12:56 - tisková zpráva


Junioři   TOMEK – ŠKALOUD   2. místo na rakouské IQ – Jänner rally.

 

O prvním lednovém víkendu  se v okolí rakouského Freistadtu konala  v mrazivém počasí, místy až   -14 °C , první letošní automobilová soutěž, započítávaná do Mezinárodního mistrovství ČR . Za skutečně zimních podmínek, kdy sněhové bariéry přesahovaly i 1 metr výšky,   na tuto soutěž dle hlášení pořadatelů přišlo neskutečných  140 000 diváků. Do soutěže odstartovalo ze 132 přihlášených , 115 posádek, které splnily podmínky technické přejímky a všechny se snažili o co nejlepší umístění, stejně jako juniorská posádka  týmu  AK  ŠKODA Mladá Boleslav .

 

David Tomek a Jan Škaloud se s náročnými podmínkami a s tím , že rally jeli na sněhu a v zimních podmínkách poprvé, vyrovnali po svém. Vůbec nebrali vážně to, že jim pořadatelé  vzhledem k jejich juniorskému věku a jako nováčkům na této mezinárodní soutěži, přidělili i přes uvedené loňské úspěchy v Českém šampionátu startovní číslo 127 -  skoro poslední ve startovní listině.

 

Oba chtěli dokázat, že  i přes svůj věk , by jim mělo patřit jiné startovní zařazení. Po první etapě se umístili na 59 místě absolutně a během druhého dne soutěže, už z  této lepší výchozí startovní pozice vybojovali konečné  34. místo v absolutní klasifikaci ,  5. místo ve skupině ,,A,,  -  vozy s jednou poháněnou nápravou  a  2. místo ve sk. ,,A6,,  - vozy s obsahem do 1600 ccm.

 

Davida Tomka a Jana Škalouda  porazila ve skupině A6,  pouze starší a velmi zkušená italská posádka  Diego Gonzo – Paolo Pisani .

 

Absolutní vítězství získala domácí rakouská posádka   Baumschlager – Ettel na voze Mitsubischi Lancer EVO VIII.                                                                                         


 
 
Fotogalerie:   Jänner Rally od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose