www.car.cz
 

Bervid a Bold opět společně. Připravují vozy BMW1 Challenge
     13.1.2006 09:40 - tisková zpráva


Kruh se uzavírá

 

Před více než třiceti lety vznikla ve stodole v Roztokách u Prahy firma, která dodnes patří k pilířům stavby sportovních a závodních automobilů v naší zemi. Závodníci Bervid, Bold, Janek, Jílek, Navrátil a Trejbal postupně budovali technické a ekonomické zázemí pro svůj sport. Později se jejich cesty rozešly, ale v těchto dnech se alespoň v případě prvních dvou pánů kruh uzavírá.

 

Technickou základnou projektu BMW1 Challenge se stávají dílny Metalexu v Mělníku. Je tam dostatek prostoru pro stavbu i údržbu třiceti vozů připravovaných pro tento značkový seriál. A jsou tam  i zkušení mechanici, kteří si na závodní speciály mohou troufnout.

Jedním z protagonistů BMW1 Challenge je Václav Bervid sen. a šéfem mělnické firmy Ing.Petr Bold. Dva ze zakladatelů Metalexu se tedy po létech znovu setkávají nad společným, projektem.

 

Z prototypové dílny v Přezleticích se tady malosériová výroba pohárových „stotřicítek“ přesouvá pod patronaci Ing.Ivana Solfronka, který bude spolu  s technickým ředitelem Bervid Prodrive, Milanem Hnilicou, zodpovídat za to, aby koncem března v Brně byla závodní auta pro účastníky seriálu připravena.

 

Testovací prototypy se mezitím připravují na tvrdou zatěžkávací zkoušku, kterou bude dvoudenní testování na okruhu le Luc ve francouzském Provence. Ve čtyřech čtyřhodinových blocích se tým soustředí především na prověření spolehlivosti jednotlivých  komponent vozů a  zkušenosti pro konečnou konstrukci „obutí“ budou  sbírat i technici dodavatele této důležité části závodních vozů, tedy púchovského Matador Pneusportu.

 

A protože by taková porce ostrých kilometrů byla pro testovacího jezdce Ing.Václava Bervida jun. přece jenom příliš velkým soustem - a navíc „více hlav více ví“ - bude s týmem spolupracovat i Filip Salaguarda, který se v uplynulé sezóně věnoval především evropské sérii formule 3.

 

PR

-pek-


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose