www.car.cz
 

Již v pátek a v sobotu startuje v brněnském Rondu AKAI ARENACROSS 2006
     11.1.2006 17:01 - tisková zpráva


Milí přátelé,
dnešní tiskovou informací připomínáme, že už tento pátek 13.ledna odstartuje v brněnském Rondu  AKAI ARENACROSS 2006, šestý ročník mezinárodního halového motokrosu na hliněné trati. Dvoudenní pořad významné události  v úvodu letošní motoristické sezóny pak vyvrcholí o den později v sobotu 14.ledna.


Systém závodu
Startovní pole třídy SKANSKA 125 JUNIOR CUP utvoří tucet jezdců (plus dva náhradníci), kteří v každém dni pojedou společně po dvou jízdách a o pořadí vždy rozhodne součet bodů z obou jízd. Do třídy AKAI OPEN INTER – CROSS nastoupí celkem 24 jezdců (plus dva náhradníci), které čekají tři rozjížďky, jedna opravná jízda, poté dvě semifinálové jízdy, oprava semifinále a vyvrcholením bude jediná vše rozhodující finálová jízda.

Součet bodů z obou dnů pak stanoví majitele titulů PRINC AKAI ARENACROSS BRNO 2006 (třída 125 ccm)  a KRÁL ARENACROSS BRNO 2006 (třída Open). Systém závodů tak získá na větší přehlednosti, pravdou však zůstává, že vůči jezdcům třídy Open je dost tvrdý. Jediná finálová jízda v každém dni znamená totální vabank, vylučující zejména v pátek jakékoliv taktizování.

Pořadatelé aktivují rezervy
Brněnské vystoupení třídy AKAI OPEN INTER – CROSS provází napjaté očekávání. Týká se to i pořadatelů, kterým uplynulý víkend vnutil permanentně rozžhavené telefonní linky.

Švýcara Dupasquiera vyřadila   ze startovní listiny fraktura nohy, kterou coby zástupce alpské země stylově utrpěl při lyžování, nepříjemnosti provázely Brnu bezprostředně předcházející halový závod v německém Dortmundu. Nebezpečných pádů  tam bylo až nečekaně mnoho, diváci trnuli i při haváriích do Ronda přihlášených jezdců. Brněnští pořadatelé tudíž hned v pondělí po Dortmundu nelenili a pro jistotu zalarmovali náhradní, nicméně kvalitní jezdecké zdroje.

Novými přírůstky startovní listiny prestižní třídy AKAI OPEN INTER – CROSS  se tak stali například francouzští jezdci uznávaného německého Kawasaki Elf Pfeil Teamu Florent Richier, Vincent Berthome a Fabien Izoird, další posily se rýsují na jihu Evropy. Zajímavou změnu hlásí Itálie, která Alexe Salviniho nahradí Davidem Degli Espostim. Tento Ital miniaturního vzrůstu s pověstí kontroverzního jezdce, schopného kdykoliv a kdekoliv vyhrát i zhasnout, se do Ronda vrací po tříleté přestávce a nepochybně patří k adeptům na přední příčky.

Dortmund jinak znovu potvrdil favorizovanou roli Francouze Juliena Vanniho, který tam vyhrál dvě finálové jízdy a po Mnichovu tak  rozšířil sbírku svých letošních halových triumfů.  Do silnější třídy přechází loňský vítěz stopětadvacítek Jan Brabec a přestože si nedávno při kondičním běhání zlomil kůstku v nártu, svoji účast včera pořadatelům telefonicky potvrdil.

Hrozba absence se dlouho vznášela nad nestorem českého motokrosu Miroslavem Kučírkem (dlouhodobé léčení zranění ze zářijového mistrovství světa národních týmů ve Francii), v posledních hodinách však populární Brňan svůj závodnický návrat právě pod střechou Ronda silně zvažuje. Podle momentální situace  by měli v Rondu startovat jezdci z USA, Jihoafrické republiky, Francie, Itálie, Německa, Rakouska, Slovenska a České republiky.


A co před odjezdem do Brna vzkazuje francouzský jezdec Jerome Hemery (Suzuki), další z horkých favoritů ? „V Brně jsou fajn lidi, atmosféra v hale bývá skvělá. Loni jsem se týden před Brnem zranil v Dortmundu, teď jsem ale fit a doufám v ještě lepší umístění,“ říká vyznavač pop rocku Hemery, v jehož seznamu úspěchů mimo jiné září třetí místo v pařížské Bercy, největším halovém závodě na evropském kontinentu.

Forsage


 
 
Fotogalerie:   Další fotky z havárie T. Tomečka na Dakaru 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose