www.car.cz
 

Dorschovi se divočina zamlouvá. Těší se do brněnského Ronda
     11.1.2006 17:38 - tisková zpráva


Dorschovi se divočina zamlouvá


Parametry hliněné trati v Rondu, jejíž budování vypukne ve středu dopoledne, se v posledních dvou letech ustálily. Tím pádem se diváci mohou opět těšit na skrumáže za pověstným tunýlkem, kam jezdci zamíří   po sklopení startovacího zařízení dvojí stopou.
Její volba je velice důležitá, protože po sjetí jezdců do už společné stopy dochází ke kolizím, které často rozhodují o výsledku jízdy.

Přední německý jezdec Marco Dorsch, předloni v Rondu ve třídě Open třetí, proti takovému způsobu startu nic nenamítá: „Nevidím na tom nic špatného, ve Spojených státech se také takhle jezdí. I když trať v Brně je na malém prostoru, žádný problém v tom nevidím. Loni jsem musel Brno kvůli zranění vynechat, teď se cítím stoprocentně a přijedu k vám vyhrát.“
  
Bombastická laser show
Silný zážitek každoročně přináší v Rondu už samotná zahajovací show. A letošní zahájení pátečního a sobotního programu má však překonat všechno, co dosud bylo při motokrosech v Rondu k vidění. Slovenská firma MINISTRY z Banské Bystrice premiérově uvede bombastickou „Laser color show“,
během které vysoce výkonné lasery vykreslí nejrůznější prostorové a animační efekty včetně zatím tajených překvapení. 

Na diváckých zážitcích  v hale Rondo se budou podílet i přímé záběry z tratě na velkoplošných obrazovkách, jejichž počet zvýšili pořadatelé oproti loňsku na čtyři. 

Freestylový adrenalin na závěr
Doprovodný pořad zabrnká v pátek i v sobotu na strunu diváků všech věkových skupin, správnou gradaci  pak po oba dny naservíruje FRIGMONT FREESTYLE SHOW, v níž  bude vzrušení tribun rafinovaně mixovat  česká freestylová elita v čele s Petrem Kuchařem a Liborem Podmolem. 


Absolutní novinka: létající pitbiky
Feestylovou exhibici poprvé v České republice okoření rakouští a němečtí jezdci za řídítky v USA a Austrálii vyrobených pitbiků (pitbajků), což jsou malé terénní motocykly se čtyřtaktními motory převážně o objemu            125 ccm, dávajícími výkon 10 koní. Zahraniční specialisté předvedou kromě ukázkových jízd plejádu freestylových triků
.

Řada těchto jezdců přešla na pitbiky z BMX (freestyle na kolech – viz přenosy Eurosportu), např. do Ronda ohlášený Němec Daniel Auerswald se může pochlubit titulem mistra Floridy z roku 2000. Závody pitbiků jsou v současné době velikým hitem a v zámoří jim nadšeně aplaudují vyprodané tribuny.

Znovu backflip, ale jinak!
Loni Petr Kuchař předvedl v Brně backflip (salto vzad) jako vůbec první na světě pod tak nízkým stropem, jakým hala Rondo disponuje. A nyní v pátek a v sobotu bude vzrušená atmosféra panovat v Rondu opět.
Mladý Rakušan Philip Werngger totiž ohlásil provedení backflipa, ale se strojem zmíněné třídy Pitbike, čímž se postará o první kousek tohoto druhu na území České republiky!

Svoje brněnské vystoupení, ke kterému přiveze vlastní speciální rozjezdovou rampu, hodlá Werngger korunovat pokusem o premiéru krkolomné vzdušné otočky o 360 stupňů. Během freestylových exhibic se na ploše Ronda poprvé objeví dva druhy nájezdových ramp, protože jezdci s motocykly Pitbike potřebují hodně strmý, do výšky katapultující nájezd, zatímco Kuchař a spol. létají více do dálky.

Vstupenky s novinkami
Také zájemci o vstupenky se setkávají s několika novinkami. Tou nejvítanější je bezesporu dlouho očekávané zavedení místenkových vstupenek na sedadla, zaručujících jejich majitelům větší komfort. Pořadatelé rovněž připravili tzv. rodinné vstupné (2 dospělé osoby + 2 děti) a v probíhajícím předprodeji hojně uplatňované hromadné slevy formou 7 vstupenek + jedna zdarma.

Vzhledem k dosavadnímu příznivému průběhu předprodeje vstupenek pořadatelé další zájemce upozorňují na možnost klidného výběru vstupenek v pátek i v sobotu už od 12.00 hodin přímo u pokladen haly Rondo.

Parkování a přeprava diváků
Parkoviště společnosti Brněnské komunikace, a.s., vzdálenost od haly Rondo 100 metrů.
Vzdálenost haly Rondo od Hlavního nádraží ČSD Brno: 300 metrů.
Vzdálenost haly Rondo od Ústředního autobusového nádraží Zvonařka: 300 metrů.
Přímo u haly Rondo zastávky tramvají a autobusů městské dopravy.

Z časového harmonogramu
Pátek 13.ledna 2006:
· Provoz pokladen haly Rondo od 10.00 hod.
· Vstup diváků do haly Rondo od 18.00 hod.
· Zahajovací show v 19.30 hod.
Sobota 14.ledna 2006:
· Provoz pokladen haly Rondo od 10.00 hod.
· Vstup diváků do haly Rondo od 16.30 hod.
· Zahajovací show v 18.00 hod.

Forsage


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose