www.car.cz
 

Intermoto Czech Klaffi do MS Supersport s Will. De Angelisem a s T. Mikšovským
     13.1.2006 13:44 - tisková zpráva


Královéhradecký tým Intermoto Czech Klaffi nastoupí do letošní sezóny Mistrovství světa třídy Supersport s  Williamem De Angelisem ze San Marina a s Tomášem Mikšovským ze středočeského Nymburka.


Motocyklový tým Intermoto Czech Klaffi s příchodem Nového roku 2006 zahájil další intenzivní přípravu na letošní sezónu Mistrovství světa třídy Supersport. Již podruhé se tak česká trikolóra představí v kompletním šampionátu tohoto ostře sledovaného seriálu motocyklů s motory o obsahu 600 ccm. S příchodem letošního roku došlo k velmi důležité změně na postu jezdeckého personálu, kde navzdory předem oznámeného Dána Sorensena pojede mladý William De Angelis ze San Marina.

K této změně došlo na základě konzultace s týmem Klaffi Honda a Honda Europe. William, který je bratrem Alexe De Angelise (jezdec Grand Prix 250 ccm), má také dvouleté zkušenosti z nejsledovanějšího seriálu Grand Prix, kde se prezentoval ve třídě 125 ccm, ale také bohaté zkušenosti se čtyřtaktním strojem, když celkem čtyři sezóny patřil k nejlepším ve třídě Superstock 1000.

Jako druhý jezdec týmu byl opět potvrzen nymburský Tomáš Mikšovský, který v týmu Intermoto Czech Klaffi zahájí již svou čtvrtou sezónu. Do Mistrovství Evropy třídy Superstock 600 zasáhne v barvách královéhradeckého týmu brněnský Honza Prudík, který s týmem podepsal smlouvu již na konci loňského roku.

V současné době se celý tým podrobil v rakouském sídle týmu Klaffi Honda školení na práci s novým materiálem továrny Honda. Již na začátku příštího měsíce se celý tým přesune do Španělska, kde ve dnech 2. - 5. února absolvuje soukromý test na okruhu Cartagena (v úvahu přichází také od Cartageny nedaleký okruh Fuente Alamo). Po tomto testu se Intermoto přesune o 300 km severněji, kde ve dnech 6. - 7. února absolvuje oficiální testování Honda Europe a Showa, které proběhne na okruhu Ricardo Torma ve Valencii. Po návratu do vlasti bude již pouze několik dnů k tomu, aby byl veškerý materiál zabalen a připraven k odeslání do asijského Qataru, kde ve dnech 23. - 25. února proběhne první závod letošní sezóny.

 

Josef Kubíček – manažer týmu

"Chtěl bych se nejprve krátce vyjádřit k výměně jezdců v našem týmu, kdy v listopadu podepsal pan Klaffenböck po dohodě s námi předběžnou smlouvu s dánským jezdcem a nám se zdálo vše jasné. Těsně před Vánocemi se ovšem situace změnila a došlo po mnoha jednáních s Hondou Europa a Honda Klaffi ke změně jezdce pro náš tým. William s námi velmi často a úzce komunikoval, je to mimo jiné kamarád našeho bývalého a prvního zahraničního jezdce Alexe Martineze, který nás vloni zkontaktoval.

Rozhodlo i to,že Williama podpořil značný zájem Hondy Europa a doporučení pana Domenica Brigalii, šéftechnika teamu P. F. Chiliho. Tolik k první změně, která šla trochu mimo nás. Já osobně jsem tak složitá jednání absolvoval poprvé, ale další manažeři od HRC mne ujistili ,že takovéto změny jsou normální. Minulý týden byl zde v Hradci Králové William De Angelis se svým otcem. Po dvoudenním jednání byla podepsaná konečná dohoda, na jejímž základě se tento nadějný mladík stal našim jezdcem pro letošní sezónu Mistrovství světa Supersport.

Také byla podepsaná nová smlouva s Tomášem Mikšovským, který i v další sezóně bude hájit naše barvy. S Honzou Prudíkem byla smlouva podepsaná již v minulém roce a tak v této záležitosti jsme měli vše vyřešené. Pro letošní rok tak byla daná důvěra mladým jezdcům, kteří sice nebudou patřit k těm doslova nejmladším, ale zajisté budou patřit v této třídě do kategorie mladých. Samozřejmě jako celý tým jsme moc rádi, že můžeme pomoci hlavně českým jezdcům a Tomáš  je  zatím jediný  Čech, který Supersporty pojede jako "permanent rider" pro celý šampionát. Budeme se určitě snažit pomoci i dalším jezdcům z Čech.

Prakticky již za několik dnů začne naše cestování po závodních okruzích. Po cestě do Španělska budeme mít tak pět, šest dnů na zabalení materiálu pro první závod v qatarském Doha, kam letos vypravujeme celkem pět motocyklů a dva kompletní motory. Z Doha cestujeme přímo do Austrálie, kde následně absolvujeme na okruhu Phillip Island druhý letošní závod.

Nechci v těchto fázích příprav říkat cokoliv o cílech pro rok 2006, mohu však s jistotou říci, že jsme všichni připraveni odvádět v každém závodě stoprocentní práci s cílem dobře reprezentovat nejen barvy týmu Intermoto Czech Klaffi, ale i celý český motocyklový sport."

 

 

 

Intermoto Czech Klaffi Team

World Supersport Championship

www.klintermoto.cz


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose