www.car.cz
 

IRTA test v Jerezu : Jakub Smrž poprvé v Top 10
     tisková zpráva


I druhý IRTA test ve španělském Jerezu zvládl Jakub skvěle.

Již opravdu jen pár dnů zbývá, než se v Jihoafrické republice rozezvučí motory šampionátu MotoGP. Před tímto úvodním podnikem 16-nácti dílného seriálu však mělo celé startovní pole možnost změřit své síly a zároveň prověřit technické zázemí svých týmů na závodišti Jerez de la Frontera. Dvoudenní test čtvrtlitrů, to nebyla jen selekce materiálu, testování posledních nových dílů či jen nezbytné najíždění testovacích kilometrů, ale pořádná honička za rychlejším časem. „Kuba“ Smrž byl po prvním dnu celkově desátý. Své umístění dokázal ještě rychlejším časem udržet a tak jméno mladého Jihočecha figuruje po krátké době znova hodně vysoko ve výsledkové listině. Za dva dny absolvoval na vlhkém a suchém asfaltu v jižní části Španělska 132 kol. Svůj nejlepší čas z loňska vylepšil o více jak 2 vteřiny a znova velmi nebezpečně dýchal na záda jezdcům s továrními motocykly.

Jakub Smrž : „První polovinu testovacího dne jsme jezdili ještě na mokré trati, která postupně osychala. Takové podmínky mi vyhovují a tak jsem figuroval hodně dlouho v první trojici nejrychlejších jezdců. V závěru až trať oschnula, tak se to samozřejmě celé hodně zrychlilo. I tak jsem byl s prvním testovacím dnem a umístěním v první desítce hodně spokojený. Starosti mi dělá neustálý problém se zadním tlumičem, jenž způsobuje příliš rychlé opotřebení zadní pneumatiky. Dalo by se říci, že s ničím jiným žádné větší problémy nemáme. Učinili jsme další změnu nastavení a pohnuli se určitým směrem vpřed. Druhý den bylo podstatně lepší počasí a to i přestože v noci pršelo.

Všichni začali pěkně zostra, neboť to byla poslední šance, jak vyladit vše těsně před tím, než se motocykly zabalí do beden. Zrychloval jsem a přišel i pád. Nic strašného, jen podklouzlo zadní kolo. Mechanici dali motocykl za hodinku do pořádku a já tak měl možnost ještě dvě hodiny jezdit. Bez žádného stresu a jízdy na hranici rizika se podařilo čas znova zlepšit o nějaké desetinky. Jeho konečná hodnota je ve srovnání s tím loňským o více jak 2 vteřiny lepší. Být tak rychlý a navíc být desátý, co více jsem si na úvod sezóny nemohl přát. Abych se však přiznal, tak ale úplně největší radost mám z malé ztráty na špičku jezdeckého pole “.


Výsledky testů:
1.-Randy De Puniet (Aprilia) 1:43,773
2.-Toni Elías (Honda) 1:44,767
3.-Daniel Pedrosa (Honda) 1:44,980
4.-Roberto Rolfo (Honda) 1:45,111
5.-Hiroshi Aoyama (Honda) 1:45,201
6.-Anthony West (Aprilia) 1:45,457
7.-Naoki Matsudo (Yamaha) 1:45,736
8.-Joan Olive (Aprilia) 1:46,005
9.-Eric Bataille (Honda) 1:46,017
10.-Jakub Smrž (Honda) 1:46,058

tisk info
MPAFoto.com




 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose