www.car.cz
 

Monte Carlo : Jan Kopecký po sobotní etapě na dvanáctém místě
     21.1.2006 20:48 - tisková zpráva


Druhou etapou pokračovala úvodní soutěž seriálu Mistrovství světa v rally. Ovšem ani v sobotu posádky neabsolvovaly všechny naplánované rychlostní zkoušky, neboť předposlední dnešní test byl pořadateli zrušen. Přesto čekala na posádky náročná etapa v podobě pěti těžkých rychlostních zkoušek, která byla korunována 31 kilometrů dlouhou erzetou s přejezdem přes legendární Col de Turini.

Tento rychlostní test patří mezi nejtěžší v celém seriálu Mistrovství světa v rally. Po včerejší etapě, kdy posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek vybojovala pro Czech rally team Škoda-Kopecký třinácté místo, se dnes Škoda Fabia WRC vydala na rychlostní zkoušky jako třetí vůz v pořadí. V dnešní etapě vybojoval Jan Kopecký nejlepší umístění v desáté rychlostní zkoušce, kdy uzavíral dosaženým časem první desítku.


Po deváté rychlostní zkoušce se mladá posádka Czech rally teamu Škoda-Kopecký posunula na průběžnou dvanáctou příčku a tato pozice jí patří i po sobotní etapě.

Rally Monte Carlo potvrzuje pověst velmi náročné soutěže. Nás dnes navíc postihl na sedmé rychlostní zkoušce defekt pneumatiky. Na přejezdu jsme vyměnili kolo a na osmém testu bylo již vše bez problémů. Devátá rychlostní zkouška byla vzhledem k podmínkám velmi nebezpečná a přizpůsobili jsme tomu naše tempo.
Škoda Fabia WRC fungovala bez jakýchkoliv problémů a proto jsme v servisní zóně provedli pouze drobnou změnu v nastavení diferenciálů. Na startu desáté rychlostní zkoušky nám bohužel zhasl motor a ztratili jsme tím několik vteřin.
Obrovským zážitkem byl především přejezd přes Col de Turini, který jsem absolvoval poprvé.

Rozhodně je to jeden z nejsilnějších zážitků mé závodní kariéry. Především čtyřkilometrový sjezd na sněhu a ledu byl náročný, jelikož jsme měli kvůli ostatním pasážím pneumatiky na suchý asfalt. Volba to byla správná, ale možná jsme mohli zvolit měkčí směs. Nabídka pneumatik je skutečně rozmanitá, ale nemáme ještě tolik zkušeností se všemi modely,“ sdělil v cíli sobotní etapy pilot Jan Kopecký.

Sobotní etapa proběhla bez komplikací. Rally Monte Carlo je první soutěží nově vytvořeného Czech rally teamu Škoda-Kopecký, ale vše u nás funguje velmi dobře. Jsem spokojen s tím, jak jsme zvládli úvodní dvě etapy. Posádka se bude postupně zrychlovat s přibývajícími zkušenostmi,“ doplnil informace vedoucí týmu Josef Kopecký.

Pořadí po 2.etapě Rally Monte Carlo
1. GRONHOLM M. / RAUTIAINEN T FORD Focus RS WRC 06 01:57:09.8
2. STOHL M. / MINOR I. PEUGEOT 307 WRC 01:59:08.6
3. GARDEMEISTER T. / HONKANEN J. PEUGEOT307 WRC 01:59:18.8
4. ATKINSON Ch. / MACNEALL G. SUBARU Impreza WRC 05 01:59:56.9
5. SARRAZIN S. / PREVOT S. SUBARU Impreza WRC 2006 02:00:05.3
6. LOEB S. / ELENA D. CITRÖEN Xsara WRC 02:00:26.6
7. PANIZZI G. / PANIZZI H. ŠKODA Fabia WRC 02:01:01.0
8. HIRVONEN M. / LEHTINEN J. FORD Focus RS WRC 06 02:01:35.2
12. KOPECKÝ J. / SCHOVÁNEK F. Škoda Fabia WRC 02:04:12.9


 
 
Fotogalerie:   Testy Kopecký, foto Petr Lusk, archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose