www.car.cz
 

Delegace automobilky Hyundai dolaďuje v Česku stavbu automobilky....
     24.1.2006 12:12 - Pavel Jelínek


Delegace jihokorejské automobilky Hyundai je opět v Česku a pokračuje v dolaďování detailů své obrovské investice na stavbu autobilky u Nošovic  na severu Moravy.

Automobilka sice o mnohamiliardové investici, která by jistě pomohla českému  hospodářství, ochromenému komouši, socany  a  dalšími ...... zatím stále oficiálně a definitivně nerozhodla, ale snad máme   stále velkou  šanci. Také podle ministra Urbana spějí jednání do finiše.

Připravuje se tzv. Memorandum, které bude závazně definovat podmínky investice Hyundai v ČR. Zástupci ČR a automobilky by jej ůdajně měli podepsat v závěru února na zasedání vlády v Ostravě.

Korejská strana by například chtěla urychlit harmonogram výstavby rychlostní komunikace mezi Nošovicemi a Žilinou, k automobilce dceřiné společnosti Kia. Jedná se také o státních pobídkách pro subdodavatele. 

Jistě by bylo  dobré, aby co největší počet subdodavatelů automobilky byl právě z Česka. Což by  přineslo další pracovní  mista i další miliardy.


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2006 - foto z archivu týmů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose