www.car.cz
 

Hobby motoskijöring pokračoval v Jevíčku
     24.1.2006 22:26 - tisková zpráva


V sobotu 21. ledna 2006 uspořádal v Jevíčku motocyklový klub AMK Pamětice, ve spolupráci s Jevíčskými Orli, další závod ze série závodů poháru Drahanské vrchoviny v motoskijöringu. Počasí tentokrát příliš nepřálo lyžařům ani divákům, přesto všichni vydrželi až do konce.

 

„Vysoké teploty“ kolem nuly způsobily, že trať nebyla dostatečně zmrzlá a brzy se na ní začali objevovat „vydřená místa“, která dávala zabrat všem lyžařům. Po ranních trénincích proběhla úprava povrchu trati, která tuto situaci částečně zlepšila. I když terén byl tentokrát bez kopců o pády nebyla nouze. Ne jednou se stalo, že lyžaři byli ochotni, v zápalu boje o lepší umístění, nechat se dotáhnout do cíle i třeba po břiše. Diváci neměli tedy o zábavu nouzi a zůstávali na závodech i přes nepřízeň počasí.

 

Ve třídě do 85ccm zvítězil Marek Dřevo z Rýmařova, hned za ním byl domácí Lukáš Pokorný z Jevíčka a na třetím místě dojel Lukáš Valina z Bruntálu.

V motoskijöringu v Jevíčku lepší souhru jezdce s lyžařem předvedli, a pro první místo si bez pádu, dojeli Radek Beníšek z Bukové s lyžařem Janem Trávníčkem, na druhé místo nakonec dosáhl Marian Klíč z Pamětic s Radkem Prudilem a na třetím místě skončil Květoslav Klíč rovněž z Pamětic s lyžařem Igorem Chorovským.

 

Závěrečný motokros ovládl již po čtvrté Marian Klíč, který do cíle dojel těsně před druhým Radkem Beníškem, na třetí místo se nakonec dostal Petr Přichystal z Vísek.

 

Příští, již šestý závod poháru Drahanské vrchoviny, se pojede v neděli 29. ledna 2006 na Valchově, kousek od Boskovic. Očekává se napínavá bitva, Beníšek určitě bude chtít zopakovat úspěch z Jevíčka a Klíč, který oslavil v Jevíčku své narozeniny, není na druhá místa zvyklý.

 

Přijďte se podívat a uvidíte jak to dopadne;-).

 

Více informací: www.crossracing.cz

 

Text: Josef Staníček, foto: Pavla Zatloukalová


 
 
Fotogalerie:   Hobby motoskijöring v Jevíčku, foto P. Zatloukalová

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose