www.car.cz
 

41. ročník Mogul Šumava rallye Klatovy opět v únoru. A se sněhem?
     25.1.2006 11:05 - tisková zpráva


Opět v únoru a navíc i ve stejném termínu – tedy 17.-19.2. – se pojede v roce 2006 již 41. ročník Mogul Šumava rallye Klatovy. Tentokrát nejen jako soutěž v rámci Zóny střední Evropy a Mezinárodního mistrovství České republiky, ale i jako Mistrovství Rakouska. Opět se pojede tzv. Winter Cup, tedy Zimní pohár a je, stejně jako v roce 2005, organizován společně s rakouskými pořadateli IQ Jänner rallye a součet bodů za umístění se „Šumavou“ může přinést nejlepší posádce až 25.000,- EUR.

Celkem je zde na finanční prémie pro nejlepší ve Winter-Cupu připraveno 65.000,-
EUR a tak zbývá dost i pro posádky na dalších místech.

Ale zpátky k samotné Mogul Šumava rallye Klatovy. Ta se pojede vůbec poprvé v historii jako třídenní rally. V pátek 17.2.2006 čeká na posádky po slavnostním startu známý Činovský okruh. Pojede se jako „SUPER RZ“ a protože to bude v pátek jen jediná RZ, mohli ji pořadatelé prodloužit na 5 kol. Divácky určitě atraktivní. Navíc se pojede v pořadí startovních čísel : 60 – 1 a pak 61 až zbytek startovního pole.

To číslo na konci startovní listiny se očekává cca 130. Tedy pořádná darda pro pořadatele a chuťovka pro diváky. Ti tudíž nemusí v pátek odbíhat z okruhu na další RZ a mohou si konečně v klidu vychutnat celé startovní pole. A pak v pohodě na představení posádek na klatovském náměstí, kde bude ostatně i start a v  neděli cíl.

V sobotu se pak všichni přesunou do Strakonic, kde bude ráno start do druhé etapy, tzv. „Jihočeské“. V neděli se ráno startuje již zase v Klatovech a pojedou se známé RZ v okolí Klatov.

Nejlepší posádky 41.MŠRK jsou v cíli na klatovském náměstí očekávány v neděli
odpoledne. Večer pak bude slavnostní vyhlášení výsledků Zóny střední Evropy, Winter-Cupu a absolutní pořadí 41.MŠRK v klatovském kulturním domě Družba.
Mistrovství ČR a Mistrovství Rakouska bude vyhlášeno na cílové rampě hned při
dojezdu.

A na závěr tiskové zprávy slova ředitelé rally Ing. Jana Sudy : „ Přejeme si opět dostatek sněhu, abychom mohli bez problémů povolit pneumatiky s hroty. Chceme rádi zopakovat jezdcům i divákům povedenou rally, jakou byla 40. Šumava.

Věříme, že i diváci budou na straně pořadatelů a to i při výrazně vyšším počtu rakouských fanoušků. Bezpečnost jezdců i diváků je dnes výhradně na prvním místě a nerad bych musel přistupovat k nutnému zlu, kterým je zrušení RZ při neukázněnosti diváků.

Z bezpečnostního hlediska se na tento krok klade stále větší tlak. Já ale věřím, že ukáznění diváci, opravdoví fandové rally-sportu pomohou našim pořadatelům ty neukázněné frajery umravnit. Byla by škoda kvůli pár hloupým divákům zkazit sportovní úroveň tak významné rally a připravit tisíce skutečných fanoušků aut o špičkovou podívanou. Již nyní chci divákům za jejich pomoc poděkovat.

Vždyť, kdo to jsou pořadatelé ? Jsou to kluci, jako vy, fandové rally a rychlých aut. Pomáhají soutěž zajistit dobrovolně, bez nároků na mzdu a hlavně – dělají to pro vás, pro to, abyste u nás mohli vidět nejlepší české a často i evropské posádky. Tak se prosím k ním také podle toho chovejte a respektujte je. Děkuji vám ještě jednou všem, pořadatelům i divákům !“


41. MOGUL ŠUMAVA RALLYE KLATOVY
17. - 19. 2. 2006 - CZECH REPUBLIC

 

Základní údaje:
 
Celková délka: 741,37 km
Počet RZ: 19
Celková délka RZ: 205,89 km

Oficiální stránky soutěže: http://www.mogul-sumava-rallye.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Monte Carlo 2006 - foto Aleš Hejtmánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose