www.car.cz
 

Nová generace regionálních pneumatik Dunlop pro řízenou a hnanou nápravu
     27.1.2006 11:02 - tisková zpráva


Praha 26. ledna 2006 – Dunlop, jeden z předních světových výrobců pneumatik pro nákladní a užitková vozidla, uvádí na trh svou novou generaci regionálních nákladních pneumatik rozměru 17.5” a 19.5”:

pneumatiku Dunlop SP344 pro řízenou nápravu a pneumatiku Dunlop SP444 pro hnanou nápravu. Tyto nové pneumatiky zaručují optimální brzdný účinek za mokra, výborný záběr i jízdní vlastnosti po celou dobu jejich životnosti. K tomu vysoký kilometrový výkon, sníženou spotřebu pohonných hmot a větší odolnost proti zničení, to vše jsou výhody, které zvyšují efektivnost a výkonnost vozového parku.


Řada nákladních pneumatik nové generace je navržena přesně tak, aby vyhovovala především požadavkům dopravců, což zaručuje nová konstrukce pneumatiky, běhounová směs a její dezén.

Pneumatika Dunlop SP344 je zkonstruována přesně podle požadavků dopravců na pneumatiky pro přední nápravu. Díky nejnovější technologii složení běhounové směsi se docílilo nízkého valivého odporu a optimalizované spotřeby pohonných hmot, bez kompromisu v otázkách vedení za mokra nebo při opotřebení. Toto v kombinaci s robustnější kostrou znamená pro dopravce zvýšenou efektivitu jejich vozového parku, a zároveň i menší prostoje.


Dunlop SP344 má pětižebrový dezén s uzavřenými ramenními žebry. Ten byl speciálně navržen pro kombinaci výkonnosti a bezpečnosti, s krátkou brzdnou dráhou za mokra, stejně jako k zajištění rovnoměrného opotřebení a optimálního kilometrového výkonu.

Pneumatika Dunlop SP444 pro hnanou nápravu svojí charakteristickou konstrukcí ideálně doplňuje pneumatiku Dunlop SP344 při poskytování optimálního kilometrového výkonu, záběru a brzdění za mokra. Stejně tak, jako je tomu u pneumatiky Dunlop SP344, i v tomto případě nejnovější technologie složení běhounové směsi a jeho konstrukce v sobě kombinuje odolnost proti poškození, velmi dobrý kilometrový výkon a nízký valivý odpor, což má za následek nižší spotřebu pohonných hmot a větší efektivitu.


Dezén pneumatiky Dunlop SP444 má pěti žebrové uspořádání, které v sobě kombinuje tři řady středních žeber běhounu pneumatiky a dvě robustní ramenní žebra. Unikátní rozmístění lamel a jejich opěrných můstků přináší optimální průběh opotřebení, poskytuje vynikající záběr a kilometrový výkon. Speciální tvar drážky dezénu minimalizuje zachytávání kaménků. Tento další rys napomáhá tomu, že tyto pneumatiky vyhovují dnešním náročným podmínkám v regionální přepravě a v rozvážkových službách.

Výroba těchto pneumatik začne rozměrem 17.5” a následující rozměry se na trhu objeví během prvních tří měsíců roku 2006. Ostatní rozměry a pneumatiky o průměru ráfku 19.5” budou představeny později v průběhu roku:


SP344   SP444
205/75R17.5   205/75R17.5
215/75R17.5  215/75R17.5
225/75R17.5  225/75R17.5
235/75R17.5  235/75R17.5

Pneumatiky řady SP344 a SP444 17.5" a 19.5" jsou nejnovější produkty nákladních pneumatik Dunlop, které se vyznačují díky technologii nové generace větší ekonomičností a spolehlivostí. Obě řady jsou stále rozšiřovány tak, aby pokryly všechny potřeby v oblasti evropského dopravního průmyslu. 


O společnosti Dunlop
Dunlop je jeden z nejvýznamnějších světových výrobců pneumatik, který vyvíjí, vyrábí a prodává pneumatiky pro osobní automobily, užitková vozidla a motocykly.
Dunlop nabízí škálu více než 130 různých druhů pneumatik vhodných pro těžké nákladní automobily, autobusy a autokary. Pneumatikami Dunlop vybavuje svá vozidla mnoho předních světových výrobců užitkových vozidel, včetně značek Volvo, Renault, Scania, DAF, MAN, Daimler Chrysler a Iveco.


Více informací o značce Dunlop najdete na webových stránkách: www.dunlop.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Auto i moto sezóna 2005 objektivem Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose