www.car.cz
 

Junior Pavel Valoušek se chystá do zasněženého Švédska
     27.1.2006 19:07 - tisková zpráva


OTROKOVICE - Juniorský světový šampionát v automobilových soutěžích bude zahájen přesně za týden na zasněžených tratích ve Švédsku. Na startu Švédské Rally nebude chybět ani česká posádka Pavel Valoušek - Pierangelo Scalvini.

 

Juniorské mistrovství v letošním roce neodstartovalo tradiční Rallye Monte Carlo, jako zahajovací podnik byla premiérově vybrána Uddeholm Swedish Rally. Do severského státu s devíti miliony obyvatel zavítá juniorské mistrovství vůbec poprvé v historii. I proto je před zahájením seznamovacích jízd pro juniorské jezdce přichystána lekce jízdy na sněhu od legendárního švédského pilota z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let Anderse Kullänga. Možnosti přihlásit se na tuto akci zatím využili pouze tři jezdci, kromě Jense Möldera a Patricka Sandella je mezi přihlášenými i Pavel Valoušek.

 

Ten se na švédské soutěži představí poprvé v barvách továrního týmu Suzuki Sport Europe. Severskou soutěž bude absolvovat se zbrusu novým exemplářem Suzuki Swift S1600 nejmodernější specifikace.

 

„S autem se poprvé svezu až v neděli, kdy máme naplánované důkladné testování. Už se nemůžu dočkat,“ prozradil Pavel Valoušek před zítřejším odletem do Karlstadu.

 

Pro mladého otrokovického jezdce to však nebude první start na Švédské rally, i když na svou tři roky starou epizodní účast nemá příliš dobré vzpomínky.

 

„Startovali jsme s Mitsubishi Lancer Evo VII od italské stáje Top Run. Bohužel nás postihly technické problémy. Motor neměl výkon a první rychlostní zkoušku jsme projeli jen pomalu na blinkry. Hned na následném přejezdu jsme ale museli vůz definitivně odstavit. V té době ještě neexistovalo pravidlo super rally, takže jsme museli odstoupit,“ vzpomíná Pavel Valoušek.

www.pavel-valousek.com


 
 
Fotogalerie:   Rallye Monte Carlo 2006 - foto Aleš Hejtmánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose